2021-07-01
位於旺角彌敦道非常易搵,商廈細細層層都係餐廳,今次有緣先試哩間!有火鍋亦有蒸鍋,120分鐘用餐時間半放題,因為友人生日就揀個豪華啲嘅龍蝦海鮮蒸鍋,價錢方面又加又減少少複雜,周末收費就$378+10%,讚好社文平台有79折,埋單位位數336,唔包飲品!加埋任飲汽水茶再加$38。海鮮有8款,龍蝦係膽,再有鮑魚、蟶子皇、大扇貝、桶蠔各一隻,花蛤、大海蝦🦐、龍躉片🐟各兩件,生材仲有安格斯牛同幾款蔬菜可以任點任食,仲有點心包點都係任食。仲有一份八寶蒸飯添!齋睇牌面好似幾OK,收哩個價錢就唔算貴,不過都係食完先下定論。服務員一次過將所有海鮮都上晒俾我哋,一人一盎燉湯🥣,先飲為敬,一般燉湯味,雞腳瘦肉冬菇唔見有咩貴嘢喎!龍蝦唔算新鮮但都算大隻,蒸起肉質都彈牙鮮味!鮑魚係韓國貨睇落唔似好新鮮,不過還算大隻,友人生日仲每位多送一次添!咁兩隻又抵食啲囉!大元貝睇樣都知唔新鮮,大小一般,嘛嘛地啫!哩隻蟶子皇又唔夠大隻,肉有削,又係嘛嘛地!中碼桶蠔蒸完再細隻啲,食到哩到開始食到伏味!甚麼大花蛤、龍躉片仲有大海蝦?咪玩啦,知唔知「大」字點解架?!龍躉片同"大海蝦"仲要霉架喎!任食嘅安格斯牛,質素也罷!再嚟一份八
龍蝦唔算新鮮但都算大隻,蒸起肉質都彈牙鮮味!
大元貝睇樣都知唔新鮮,大小一般,嘛嘛地啫!
任食嘅安格斯牛,質素也罷!
再嚟一份八寶飯,配料自選,由於時間關係,即刻有得食,味道呢、咪就係蒸飯味囉!
又試下啲點心啦,全部即叫即煮,春卷好香脆,蝦餃燒賣同埋啲包包,好食係正常酒樓嘅水準!不過我哋唔係嚟飲茶架!
再講番環境方面,坐得非常迫,一出笠就係餐檯,冷氣又唔夠,坐滿10檯開行邊爐,真係熱到出汗!真心唔推薦!做足功課都咁、真係心服口伏😪