💛HAND3AG THE TABLE (金殿台) (太古)太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖今個星期六日都有落雨,朋友約咗我去太古城呢邊食晚飯,我哋搵咗一間好有文青感覺嘅餐廳, @hand3ag 。一入到嚟坐低已經覺得呢度嘅裝修好舒服,有一種令人好放鬆嘅感覺,而且服務員都好有禮貌,未開始食嘢已經覺得心情好愉快好放鬆。松露惹菌忌廉照燒雞肉長通粉,佢嘅松露味好香好突出,而且長通粉都好掛汁,每一啖都食到野菌嘅味道,上面有好多芝士粉,而且照燒雞肉有少少燒焦既味道,我覺得燒得啱啱好,整個都好好味。燒美國牛扒加燒烤風味薯條,薯條有少少鹹,不過我朋友覺得都OK唔錯,至於牛扒就不過不失,整體性價比都合理。牛肝菌天婦羅軟殼蟹意大利飯好好食,軟殼蟹炸得啱啱好,脆脆地,然後又可以食到入邊蟹肉嘅味道,而意大利飯亦都十分之入味,有好香濃嘅牛肝菌味道,而且唔會太硬,啱晒香港人嘅口味。最後甜品我哋叫咗一個Tiramisu ,去嘅味道比較清淡,亦都係我同我朋友最喜歡嘅味道,Tiramisu亦都好滑,我哋兩個都爭住食最後一啖。今個星期雨天,天色都比較陰暗,但係嚟咗呢度食晚飯之後覺得成個人都好放鬆,啲嘢
💛HAND3AG THE TABLE (金殿台) (太古)
太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖

今個星期雨天,天色都比較陰暗,但係嚟咗呢度食晚飯之後覺得成個人都好放鬆,啲嘢食亦都好味,價錢合理,值得再嚟呢度食野。

#吃好西#美食#優惠#香港美食#好去處#美食推薦#太古美食#香港咖啡店#探店#港島咖啡店#香港美中藥#香港必吃#香港探店#香港美食推薦#港島美食#香港吃喝玩樂#美食日常