2018-02-21
係屋企附近成日經過都好想食,今日襯放早又想食日本野,所以黎試吓~無諗個細細店,質素咁好味,好有意外驚喜,之前都睇Facebook睇過介紹佢地點解會開鋪嘅故仔。洗洗點但係好高質素餐廳招呼好好,好有熱誠,今個冬天天氣異常凍,女侍應好好送上熱飲,俾我地保暖。終於一試,當然要叫佢地個招牌菜: 1)黑蒜炙燒極濃黑豚肉,再轉佢地嘅招牌烏冬;個湯真係好濃郁,好正!! 個烏冬口感好彈牙又滑,果然特別,出面食唔到呢隻,好味,推介!!2)除咗烏冬之外,叫左個 - 黑安格斯肉眼牛扒飯,冇諗過$88咁嘅價錢,可以食到有日本牛肉嘅高水準牛肉,個女侍應見到未食,好熱心提我地唔係凍左,因煎到外脆內軟,仲鎖住肉汁,呢個牛超級有意外驚喜,物超所值,抵食好味!!3)另一個驚喜就係佢竟然有雞泡魚乾,我的至愛!! 整得好香口,香脆,好好味!! 雞泡魚乾個價錢仲要超抵,係平時出邊居酒屋一半咋!!4)鷄翼串好香口,好味。呢間小店非常值得去,我係街坊會再encore,推介!!
洗洗點但係好高質素
終於一試,當然要叫佢地個招牌菜:
4)鷄翼串好香口,好味。
呢間小店非常值得去,我係街坊會再encore,推介!!
黑蒜炙燒極濃黑豚肉,再轉佢地嘅招牌烏冬
黑蒜炙燒極濃黑豚肉,再轉佢地嘅招牌烏冬
黑安格斯肉眼牛扒飯
黑安格斯肉眼牛扒飯
鷄翼串好香口,好味。
鷄翼串好香口,好味。