我身邊朋友不嬲都知我鍾意打邊爐,最近有朋友share咗呢間火鍋店話好抵食👀 睇吓有咩咁巴閉先,嘩!一睇真係不得了!原來係無限時嘅🤯‼️ 真真正正由朝食到晚🤣 食飽你可以去廁所回一回氣,之後再食過🤫 講笑啫~ ᕕ( ᐛ )ᕗ 平時食打邊爐放題都未試過無限時,次次都食到勁趕,今次終於完全唔洗趕,可以慢慢食啦🤰🏻餐廳位於旺角瓊華中心11樓,熟旺角嘅大家都知道喺邊啦!好易揾😎 餐廳環境四四正正,新開所以都幾乾淨,而且通風系統好好!👌🏻 一坐低職員就會比QR code你,落單好方便👏🏻 揀完嘢食仲可以出出邊拎飲品,飲品選擇好多,有罐裝汽水、罐裝茶、熱飲之外,仲有自家製冷泡茶😮湯底總共有19款,有辣有唔辣,有養生鍋甚至重口味莞茜鍋都有☘️ 另加$48就可以食到鴛鴦鍋,試哂兩款湯底!🍲 我今次揀咗藥膳花膠雞涮涮鍋,湯底入面真係超多料,有幾嚿大花膠,啲雞件都好大嚿,仲要係雞髀肉!😳 入面仲有紅棗、黑木耳等真係好足料,飲落唔會好甘苦,幾清甜,有好滋補嘅感覺😛 枱上仲有兩壼杞子紅棗湯俾你自己加湯。套餐方面我哋揀咗最貴嗰個套餐:極上Prime Grade霜降牛小排 $598 (正價) 🐂 呢度假日係要每人加多$

枱上仲有兩壼杞子紅棗湯俾你自己加湯。

套餐方面我哋揀咗最貴嗰個套餐:極上Prime Grade霜降牛小排 $598 (正價) 🐂 呢度假日係要每人加多$10,我係假日嚟,所以每人要俾$608 💰(另計加一)
shake shake黃金地瓜條
另外佢哋仲有送shake shake黃金地瓜條,有4款調味粉(甘梅、蕃茄、麻辣、海苔)俾你揀,厚切地瓜條新鮮炸熱辣辣🔥 我哋當前菜咁食!

❤️ 肉類
放題有得揀肉類、丸類、海鮮、蔬菜等。我個餐可以一次過試哂啲牛同豬,質素好高質🙊 最平嗰隻牛同豬已經係其他火鍋店中價位牛豬嘅質素💁🏻‍♀️
☞︎ 極上Prime Grade霜降牛小排
呢款係呢間餐廳最貴嘅牛,牛味好濃,油花好靚分佈均勻,係大理石紋呀😍 口感鮮美柔軟!我都忍唔住叫咗幾轉😎
☞︎ 極級SRF極黑和牛肩脊肉
脂肪較多,雪花紋細緻,油花分佈多同樣好靚,食起上嚟肉質特別軟滑,牛味無霜降牛小排咁濃🤏🏻 性價比高!
☞︎極級Prime Grade安格斯牛頸脊
油花適量,肉質爽滑,牛味豐厚多汁!💦
☞︎Prime Grade美國安格斯牛肉
呢款係呢間店最平價位嘅肉,最平都已經有Prime Grade級數🤩 呢款牛相對有咬口,完全無筋,一啲都唔嚡。質素相當唔錯👌🏻
☞︎ 西班牙伊比利亞黑毛豬
平時好少打邊爐會係咁食豬,呢款肉質嫰滑脂肪分布平均,肉味濃郁!🐷 建議大家試呢款,絕對有驚喜!
☞︎ 西班牙無激素豬肉片
無激素可以放心食,塊肉比西班牙伊比利亞黑毛豬薄身,較為爽口👌🏻

❤️ 丸類、其他配料
丸類我無叫太多,驚叫得多食唔哂🙊 我叫咗手工黑松露墨魚丸,手工製特別有誠意👏🏻 外型雖然細粒,但黑松露味夠濃而且幾鮮香彈牙,食完個口仲殘留松露香,零舍好食!😆
蔬菜種類多都幾fresh,叫咗羽衣甘藍同粟米,羽衣甘藍同藥膳湯底意外地match🤭 平時去打邊爐一定要叫粟米,粟米超甜!正!🌽

❤️ 飲品
我拎哂4款自家製冷泡茶嚟試😙
☞︎ 黑糖冬瓜檸檬茶
呢款我最推薦,甜度啱啱好,唔會太甜膩。加咗檸檬酸酸地幾解膩🍋
☞︎ 愛文芒果茉莉花茶
甜度比黑糖冬瓜檸檬茶低,味道清新,芒果味道唔會話太假👌🏻
☞︎ 冷泡日月潭蜜香紅茶
係無糖紅茶,清爽甘甜!
☞︎ 冷泡桂花烏龍
茶味最濃好甘醇,無糖解油膩!

❤️ 甜品
最後每人可以一人揀一杯雪糕食🍦 有Movenpick、Dreyer’s同Haagen-Dazs揀,好可惜我哋太飽,飽到食唔落雪糕啦🤰🏻

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
無限時真係無得輸,肉類質素唔錯,好抵食!性價比好高👏🏻 會回訪帶朋友過嚟食!👯‍♀️
2021-10-03
$669 (Dinner)