2023-04-12 644 views
朋友回港想食韓國野,想多啲款式,又唔限時又可以op 訂枱, 就試下韓印紅開既海陸空,平日晚飯時間都唔算好多人, 無full house,侍應有韓國人有本地人,韓國人都識英文或國語交談,除非客人只會廣東話,否則都處理到既,自己同朋友都覺得店鋪service 好好,店員態度好好,食物上時都會好詳細介紹醬汁用法, 夠鐘last order 又會提我地仲要唔要點菜,唔要點菜都可以慢慢繼續坐,呢種service 似乎而家係好多Local 餐聽買少見少,希望佢地都可以keep到,今次首次食,食物質素係平均水平, 份量正常,無邊款覺得必定要再食整體而言,有個坐得舒服,唔限時,食物ok既地方, 係值得再去既,同埋值得比好評😋炸魷魚鮮蔘$118真係成條人蔘咁炸,第一次試, 幾特別, 好濃既蔘味,唔鍾意食蔘既可以唔試😅炸漿好脆,厚薄適中,香口明太魚煎餅 (原價$108)經openrice 訂位送既,味道正常無特別醬油蟹 (跟一碗紫菜飯)$250朋友想食,就叫一隻試下, 本身都有心理準備係過下口癮,畢竟真係好難同係韓國食個啲爆糕蟹比較,朋友覺得個汁比較咸,一定要撈飯,隻蟹唔大隻,都有少少羔既😅 再來應該就唔

炸魷魚鮮蔘$118
炸人蔘魷魚

明太魚煎餅 (原價$108)
明太魚煎餅

經openrice 訂位送既,味道正常無特別

醬油蟹 (跟一碗紫菜飯)$250
醬油蟹

朋友想食,就叫一隻試下, 本身都有心理準備係過下口癮,畢竟真係好難同係韓國食個啲爆糕蟹比較,朋友覺得個汁比較咸,一定要撈飯,隻蟹唔大隻,都有少少羔既😅 再來應該就唔會再食,250一隻呢個質素,不如訂返屋企食

辣拌蕎麥冷面 $98
伴蕎麥冷面辣

好多料,撈埋後酸酸辣辣,開胃, 份量好足,個面跟住一碗湯, 侍應告知如果撈完啲汁覺得個面乾就可以放少少湯濕潤返個面,最後我地都吾駛加湯, 唔會乾

甜辣炸雞(半份)$99
甜辣炸雞半份

係有骨炸雞,味道ok, 但外皮有點硬,旁邊兩粒炸物似係麻薯波既味道

泡菜煎餅 $98
個人覺得好粉,好淋,煎得唔脆,泡菜無切細,形式粉菜分離既情況,下次唔會再點,可能係因為食過其他好出色既泡菜煎餅,呢個真係覺得好麻麻

牛肉紫菜包飯 $68
分量好夠,味道正常

燉牛排骨湯 $158
大概都有5件厚肉既牛排骨,湯好清甜,牛排燉得夠淋,鍋內有少量韓國粉絲,唔錯

食完仲會每人有一小枝韓國益力多飲

炸人蔘魷魚