2023-03-19 274 views
同兩位閨蜜飯聚,打邊爐都係我哋其中一個經常嘅選擇,我哋最鍾意就係無限時同埋坐得舒服,可以盡情咁樣食嘢同傾偈。淥鼎記都幫襯過幾次,主打火鍋放題,有限時兩個鐘同無限時選擇,雖然價錢唔算平,但食物質素、環境同服務都滿意,所以我哋今次再嚟食,不過真係要早多少少book位,因為經常full booking。餐廳以深色為主調,燈光較昏暗,大部份都係獨立卡座,舒適寬敞,私隱度高。自助區有飲品、火鍋配料,款式種類都多,仲有多種醬料選擇,客人可以隨心混醬。#錦繡前菜我哋叫咗爵爺套餐,先嚟前菜四小碟,有拍青瓜、酸辣鳳爪、煮花螺及花生。#日本直送時令刺身三文魚腩肥美,牡丹蝦同帶子都大隻,鮑魚彈牙,全部食材都高質、鮮甜。#老壇酸菜魚主菜六選一,我哋揀咗酸菜魚,小辣,上枱一大圓盤,有橙紅色辣椒同鮮黃色菊花瓣放面,顏色好靚,賣相吸引,魚片滑,酸辣度適中,配菜有萵筍、蓮藕、薯粉。#花膠美人鍋火鍋湯底六選一,淡淡紅棗杞子香味,都算有幾多花膠,淥嘢食前可以先飲碗花膠湯。#頂級手切牛、牛丸手切牛切得唔薄身,脂肪雪花狀分布平均,唔好淥太耐,牛味濃郁,份量都唔少。牛丸有咬口,真材實料。#豪華海鮮併盤有八款,蝦、鮑魚、沙白、珊

前菜

#花膠美人鍋

#頂級手切牛、牛丸
豪華海鮮拼盤

#豪華海鮮併盤
有八款,蝦、鮑魚、沙白、珊瑚蚌、墨魚仔、墨魚滑、蝦滑,全部都新鮮。

多款肉類同埋海鮮可以喺QR code落單,任叫任食,最後食埋甜品,有4款口味Haagen-Dazs雪糕選擇。
#淥鼎記
地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓
2023-03-09
$404 (Dinner)
日本直送時令刺身
老壇酸菜魚