2021-09-13 867 views
老公放假,說好的燒肉終於可以兌現喇,難得我仲可以放早添,緊係要衝過黎校長燒肉日韓料理食個早段晚市,有埋刺身都係$158,又係我地瘋狂食嘅時候😂 肚子餓到死,快快到熟食區拎野食先,款式都幾多,有壽司刺身,沙律吧,老火靚湯,炸物,小菜,仲有點心食。 燒肉方面有海鮮魚類,各類扒,羊加豬加牛,應有盡有。我地主攻肥牛同豬腩片,滿佈肥膏嘅豬腩片用黎燒,燒晒d油出黎已經好療癒,食落肉質脆卜卜又有d軟淋淋真係好正,燒時加d黑椒同鹽做調味,非常美味。紙係無限換,燶左可以自己換;紙上烤肉就冇咁易燶,烤出黎嘅肉唔會黑蚊蚊。除左燒肉我地仲拎左個湯黎烚菜同菇類,生菜好鮮嫰,而d冬菇仲好有心機地花👍👍整體食物都新鮮,而且refill都好快 三文魚刺身都算色澤鮮明呈橙紅色,每件厚身肥美,脂肪紋分佈鮮明,而且肉質堅挺。每次只可拎三片,幫老公拎埋,就要走多幾轉,但為左食,我係唔會怕辛苦嘅😏 飲品同甜品種類都有好多款,仲有雪糕櫃,雖然只係雀巢雪糕,但對於冇得食甜嘅我黎講,都已經係奢侈品。好彩飲品櫃有大量嘅無糖茶,滿足我地2口子喔~

前菜

各式醃肉