早排男友生日,經朋友推介,揀左呢間。其實之前經過銅鑼灣個間,都成日見到大排長龍架啦。至於何文田呢間,位置就隔涉啲,唔係大街大巷,真係唔特登搵都唔會搵得到。之前睇過篇訪問,老闆話為左可以令食物價錢合理,所以特登揀租金平啲既地段。為生日做好準備,早幾日就經餐廳網站預訂左座。好彩一早book定咋!當日去到,店外已經大排長龍,因為店面比較細,目測只可以裝到20多個人。店入面比想像中細,如果兩個人食的話,係無卡位坐,坐得無咁舒服。呢度比較適合聚餐多過二人世界甫一坐低,就有侍應幫我地fill新鮮炸既薯條。我係超級薯條控黎,所以無限薯條都係吸引我黎食既原因。薯條本身灑左白松露粉,所以食起黎有淡淡松露香。如果想加茄汁食,都無問題。食左少少薯條填住肚,就嗌正餐食啦!我地一人要左一個平鐵牛扒,我係black jack,男朋友就食貴啲既穀飼牛。老闆?定唔知侍應會推介幾成熟最好食,我地跟佢建議。我地亦嗌左個沙律餐湯set,48蚊,好抵。唔駛成餐得肉咁寡,平衡返。是日餐湯係蕃茄忌廉湯。蕃茄味岩岩好,唔係罐頭個種茄膏味,個湯亦都夠creamy。藜麥沙律我唔記得左影,醬汁係黑醋黎。份量係正常一人size,唔駛驚食兩
早排男友生日,經朋友推介,揀左呢間

其實之前經過銅鑼灣個間,都成日見到大排長龍架啦

為生日做好準備,早幾日就經餐廳網站預訂左座

甫一坐低,就有侍應幫我地fill新鮮炸既薯條
。我係超級薯條控黎
,所以無限薯條都係吸引我黎食既原因
。薯條本身灑左白松露粉,所以食起黎有淡淡松露香
。如果想加茄汁食,都無問題

冇錯!!任食薯條

食左少少薯條填住肚
。唔駛成餐得肉咁寡,平衡返。

是日餐湯係蕃茄忌廉湯

餐湯

藜麥沙律我唔記得左影,醬汁係黑醋黎。份量係正常一人size,唔駛驚食兩三啖就無哂

扒製作時間比較耐,我地期間係咁食薯條
其實都怕會食到飽飽地,但真心抵,平時嗌碟薯條都幾十蚊啦

首先黎到既係美國390日prime級穀飼平鐵牛扒

390日prime級穀飼平鐵牛扒

5成熟,睇得出岩岩好,肉質嫩滑
,都食到穀飼味,但男朋友嫌調味略為淡。不過呢個價錢有咁既份量真心抵

再黎既係我個黑桃black jack flat iron平鐵牛扒

黑桃black jack flat iron平鐵牛扒

一捧上黎,個醬汁勁香濃
個醬汁係秘製,有黑咖啡同蜜糖。牛扒肉質都係嫩滑的。頭幾啖係幾好味,不過越食越膩,去到最尾唔想再食。。。同埋個汁太濃
,我食唔到原有既牛味。好彩有塊桃去下膩姐。

當日我地仲有食蛋糕,餐廳無收我地切餅費

所以其實慶祝生日係ok架

整體黎講,我覺得不過不失,至少真係夠飽先啦!但牛就無想像中咁出色,不過一分錢一分貨啫~有任食薯條都好唔話得啦!
$265 (Dinner)
Celebration
Birthday