2019-06-29
焱丸水產🇯🇵CP值極高之日本餐廳.第二次去食焱丸水產😋依然無令小編失望‼️超值兼勁好味😁.Set Lunch🌟🔺北海道丼有飛魚子、海膽、北寄貝、三文魚、八爪魚🐙、蟹柳同玉子,超級齊料😍海膽甜,飛魚子夠鮮夠脆,係蟹柳同玉子較平凡🤣仲有三文魚手卷,三文魚堅厚切!🐠🔺焱丸海鮮雜錦丼則以粒粒角切刺身為主,絕不吝嗇全碗都舖滿刺身🐠🐟有三文魚、油甘魚、呑拿魚、玉子,全部都好有油香㗎!青瓜粒同魚籽則帶出另類口感😍仲附有牛油果手卷🥑.個套餐有晒前菜、青瓜芝麻醬沙律🥗、面豉湯同茶碗蒸🥚,茶碗蒸出色啊非常滑😌食完超飽足!😙.🔺左口魚刺身第一次試刺身,多數係燒熟左然後做壽司🍣!薄切好似透光咁,呈白色,店員建議點𡊰個酸汁食,不過還是覺得就咁原味好啲😉🔺甜蝦刺身🦐款甜蝦比平日的較長,食落又幾甜喎很不錯☺️👍🏻🔺野菜天婦羅🌽炸物做得幾好,皮夠薄夠脆,蔬菜有茄子🍆、南瓜、蕃薯同秋葵,個天婦羅汁係熱住上,好少見呢!🔺柳葉魚🐠最後到燒爐既部份嚕🔥🔥其實唔洗自己燒因為有專人幫手!魚身望落幾肥美,面頭灑上芝麻,不過小編係有點怕呢類多骨既魚🙈🔺磯燒大虎蝦🍤整隻開邊蝦燒住,超級香的🍤😍咬落好爽口,唔洗調味都好鮮味,正啊😁.而小食必
第二次去食焱丸水產😋依然無令小編失望‼️超值兼勁好味😁
Set Lunch🌟
🔺左口魚刺身
🔺甜蝦刺身🦐
款甜蝦比平日的較長,食落又幾甜喎很不錯☺️👍🏻
🔺野菜天婦羅🌽
🔺柳葉魚🐠
🔺磯燒大虎蝦🍤
而小食必須要加返杯野飲,咁先圓滿㗎嘛!巨峰葡萄🍇同白桃梳打🍹大大杯,解渴最爽!