2015-06-29
平時差不多每個星期總有晚都會去食,不過只會食酸菜雞翼或牛腩飯同上海麵,因為其他食過都唔係好好味,但我依家以後都唔會再去喇!早幾日去激到呀,我叫左碗豬肝上海麵,嚟錯左米線都係好小事,同staff 講嚟錯左 (我唔會照食因有可能會另一檯客order 而mix up 左) 個staff 攞起碗麵係咁睇,好似驗屍咁,我唔係投訴有小強喎?!佢死都話係上海麵嚟,但又唔試啖或只要夾條麵用手"鏈"下就知,仲話攞抽米線嚟對,走外左之後同另一個staff 嚟繼續話我嗰碗係上海麵嚟,但我問又話攞抽米線嚟嚟compare... 佢先再去攞嚟,抽米線終於到左,咪同檯面碗野一樣?佢仍然死都話唔係,攞住碗野去叫埋cashier 個嬸過嚟,個嬸仲話好多客經常都攪亂喎!佢去攞左抽米線同上海麵嚟,佢即刻冇哂野講,兩樣野喺晒度!佢先好唔願意咁話同我換,我取消啦當然,避免食加料物!攪左個幾兩個字....其實我每次都係叫上海麵,我點都會識分,點解唔願意承認煮錯左?你可以同我講煮錯左問我今次介唔介意食米線,又或者直接換左去就得,有咩咁難?
Other Info. :
Oh, 第一次被 rejected 了我遍 comment, 原來應該 select "這不是食評"~