2023-11-24 150 views
𝕂𝕠𝕒𝕝𝕒𝕤 𝕒𝕣𝕖 𝕔𝕠𝕞𝕚𝕟𝕘 𝕗𝕠𝕣 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕙𝕠𝕥 𝕡𝕠𝕥🐨一年四季都岩打邊爐,都岩香港人打邊爐,呢句實無錯☄️。過去兩個月都無乜機會食蟹,幾乎要同蟹蟹擦肩而過💣,難得搵到呢間火鍋店做緊大閘蟹涮涮鍋套餐🤩,即刻約朋友去。每人5隻新鮮蒸好既大閘蟹 ohhhhh,唔好睇小佢細細隻咁,膏同肉既量都唔惹小架🧜🏽‍♀️。設備齊全,有剪刀✂️、即棄手套🧤、小匙羹🥄,包你可以煎皮拆殼😛。食完蟹蟹都好似4成飽咁🙉,可以開始 shabu shabu了~Crab x Shabushabu Set | $398 pax🦀Hairy Crab | 5 each每人一鍋當然揀兩款唔同湯底 share👯,一個係花生沙嗲湯,濃郁入味之餘仲香噴噴🤏🏽。另一個係黃金壽喜燒湯,非常甘甜👄,食菜食菇食芋絲都超吸味,仲送隻日本生雞蛋襯到絕呀!🥜Peanut Satay Soup🥚Golden Sukiyaki with an Egg | +$10放題任食當然包含任嗌任添既火鍋材料、小食、飲品同甜品💫。食物方面特別喜歡呢幾款:特選牛肩肉、西班牙五花肉片、杭州黑魚片、水魷魚、沙白。牛肉五花肉肉味十足lamlam 👅,魚片超滑

🦀Hairy Crab | 5 each

🥜Peanut Satay Soup

放題任食當然包含任嗌任添既火鍋材料、小食、飲品同甜品💫。食物方面特別喜歡呢幾款:特選牛肩肉、西班牙五花肉片、杭州黑魚片、水魷魚、沙白。牛肉五花肉肉味十足lamlam 👅,魚片超滑幾乎溶掉,沙白新鮮到煮之前仲郁緊🤣;仲有好多蔬菜菇菇🍄可以自己出去攞。

🐂Angus Chuck Flap Tail
🐖Spanish Pork Belly
🐠Snakehead Fish Slice
🦑Squid
🐚Hard Clam
🤙🏽Unlimited refill of hot pot ingredients, snacks, drinks & desserts

汽水甜水我同朋友都麻麻地啦,why not 直接來個清酒放題😈~呢個小瓶裝住冰凍 sake,唔好睇小佢呀🏵️,%都應該幾高架。最後我諗我地都飲左10瓶😂😂,計唔到了,不過打邊爐+吹水係絕對做到👌🏽,所以嗌放題就超級抵!

🍶Sake all-you-can-drink | $48 pax

原來餐廳今期同樂天熊仔餅 crossover🐨,店內擺滿熊仔餅既小板子打卡用,重點係甜品✨自製雪糕窩夫。嚴重體會到整甜品有幾複雜,無論係整窩夫時間精準度定係擠雪糕🍦,DIY 都幾過癮👨🏽‍🍳。加熊仔餅當然係點綴啦,有幾好食唔洗我講😗。

🧇Ice Cream Waffle with LOTTE Koala’s March (dessert DIY zone)

Type of Meal
Dinner