2022-07-05 72 views
今日喺觀塘想搵間好食啲嘅放題,就去咗APM入面嘅鱷魚恤中心。首先講下個環境先,入面有分放題區同埋點餐區。今次我就揀咗放題區。成個場好大,環境都好乾淨。除咗可以喺手機掃QR code點野食之外,出面仲有一啲小食、熟食、甜品、雪糕🍨🍦。而當中我最推介嘅係章魚小丸子🍡,我喺其他放題都食過,但係經常都係凍咗。但係呢次冇凍到不得止,外皮仲係脆。講返可以用手機點嘅食物先,一般嘅刺身壽司🍣其實同平日嘅冇太大嘅分別。不過令我最有驚喜嘅係,佢哋嘅熟食。首先係有呢一個一口牛🥩,每一啖嘅牛都會有一種甜甜地嘅感覺,令我唔覺得好油膩,呢個size就啱啱好。之後就到炸物,呢個係我到唔同放題嘅必選。我就點咗炸蝦天婦羅同埋蟹棒天婦羅🍤。而我覺得蟹棒天婦羅更加好食,咬落佢唔單止個皮好薄,而且仲可以食到啖啖肉,真係好滿足🥰。而呢一個菠蘿鮮甜蝦都有少少嘅驚喜,呢一隻蝦好大隻,會食到啖啖肉,啱晒鍾意食蝦嘅人。再講多次呢一間嘅熟食真係好有驚喜。我點咗呢一個花膠烏雞湯。見到其實好足料,有兩至三塊嘅花膠,同埋一至兩舊嘅烏雞。而且湯都好清甜,啱晒啱啱食完好多油膩嘢想解膩嘅人。而我亦都喺甜品專區嗰度拎咗呢個雲呢拿雪糕,呢個係人手自己整

而我亦都喺甜品專區嗰度拎咗呢個雲呢拿雪糕,呢個係人手自己整,另外亦都有預先整好咗嘅可以拎。而係飲品區到,亦都有各式各樣嘅飲品,除咗平時有嘅飲品之外,呢一次我就拎咗呢一個茉莉花茶。

中古來講我得呢一間係好適合有啲鍾意食熱食嘅人嚟食。應該都會幾有驚喜。而且價錢亦都唔係好貴只係每個人2xx。