2018-06-02
行過門口,已經見到老闆(經過一晚既觀察,應該係)企係出面叫你入去試。膽粗粗,比佢既熱情引左入去食。牆邊冷氣好大,見到我好似好凍,佢不停搵個冇咁大風既位比我坐,窩心-通常食多國菜/印度野既鋪,一黎就會比d薄餅你做appetizer,佢呢塊好辣,因為好重黑胡椒味,鐘意既話可以點埋個薄荷汁-佢menu有唔少選擇,一次過影唔哂,pizza、意粉、咖哩、扒,真係好難揀,我地傾左好耐都揀唔到,佢又走埋黎介紹其中幾樣比我地,就聽佢講咁落單啦‼️-Dahi Puri 8pcs好有特色既一道菜式,老闆話係「finger dish」,於是我地用手指就咁拎黎食佢上面有好多yogurt 同 茄汁,所以好酸,裡面既餡係薯仔加豆磨成既泥,配出面香脆既「殼」,好有層次。裡面既餡有d辣既,加埋yogurt 同茄汁,幾特別。味道相當唔錯,不過我地都覺得茄汁太酸啦,如果落少d,唔好搶左薯泥既味會更好-Lamb Masala + Garlic Naan原本waitress話個羊唔辣,但我食落去都係覺得辣既,不過係好輕微,完全唔影響佢既羊唔騷,咖哩汁好香,有淡淡既蕃茄味,酸酸辣辣咁,用黎點薄餅食最好不過我地揀左Garlic N
Dahi Puri 8pcs
Lamb Masala + Garlic Naan
我地揀左Garlic Naan冇揀香蔥薄餅,結果冇令我地失望,薄餅好香蒜蓉味。雖然唔係脆既薄餅,但皮唔會太厚,食落去口感都唔差
香蒜辣椒蝦油大蒜意粉
睇圖都見到佢意粉表面有層油,我地好欣賞佢既意粉唔會乾,有牛油包住每條麵,食落口又唔會太油。香草味、蒜蓉味、蝦味,所有味道都夾到岩岩好。蝦大隻又彈牙
成餐最滿意就係呢道菜式‼️
Seasons Breeze
Blueberry + Mango,甜度適中。
Chocolate Milkshake
朱古力唔苦。
老闆真係好熱情,見到佢最後拎住幾隻杯,枱枱去派呢杯cocktail,我唔知佢用左咩酒,淨係知菠蘿味好重,一d都唔苦
呢間Seasons Restaurant and Bar 野食其實偏貴,但係味道都算對得住個價錢。而且老闆太熱情啦,全程介紹野食,又問味道點,然後又關心客人既需要。叫得Seasons,雖然同四季完全冇關係,但真係有咁既服務