吉列牛熱潮從未退過,雖然係咁我一次都未食過,成日都話想食之後又無去到,今次終於的起心肝,拉埋朋友黎食~吉列牛專門店係香港都有唔少,千揀萬揀就揀到尖沙咀嘅呢間黎到呢到除左食吉列牛之外,我都想食下其他特別啲嘅野,我地點左幾樣野,點完後先上一道前菜-醬汁燉牛舌,初初以為前菜會無咩睇頭,點知岩岩相反,牛舌燉得非常入味之餘肉質仲好軟腍,非一般感覺,配菜蘿蔔一睇就知佢入哂味,入口即溶嘅感覺。蘋果乳酸梳打酸酸甜甜,有好香乳酸味,幾開胃,為一陣嘅主角坐鎮!黎到主角出場~安格斯吉列牛盛合,好緊張呀!侍應同我地講每邊煎20秒左右,咁就係最佳味道,有鹽醬汁、岩鹽、同他他醬比你調味,入口肉質非常嫩,安格斯牛牛味重之餘油香豐富,外面有麵包糠包住炸,所以可以做到外脆內嫩嘅口感,仲有雜菜比我地食,清新爽甜,中和一下。個人有少少溫馨告知一下,如果鍾意食牛肉嘅原味可以配岩鹽調味,令牛味更為昇華,如果鍾意食重口味就可以點他他醬,右上少少芥末辛辣味,非常滋味。鍾意食鹹香惹味嘅就可以點鹽醬汁,各有特色。琥酌丼(大盛)食之前撈一撈咁就可以食每一啖都有滿滿嘅牛肉碎,夠哂滿足,牛肉煮得恰到好處,非常之香口,容易咬開,份量仲好多,兩
吉列牛專門店係香港都有唔少,千揀萬揀就揀到尖沙咀嘅呢間

琥酌丼(大盛)食之前撈一撈咁就可以食每一啖都有滿滿嘅牛肉碎,夠哂滿足,牛肉煮得恰到好處,非常之香口,容易咬開,份量仲好多,兩個人食岩岩好。

黑豚肉泡菜相樸鍋用料好豐富,入面有黑豚肉、冬菇、金針菇、娃娃菜、魚板、小棠菜等,泡菜味非常之濃郁,入口辛辣,香氣濃郁,雜菜帶有陣陣泡菜獨有嘅辛辣味。

第一次食吉列牛估唔到咁有驚喜,難怪熱潮從未冷卻過啦~