2023-12-18 81 views
今日約咗長輩去食飯,都係中菜比較適合。知道佢鍾意潮州菜,上網搵咗,一齊嚟試一試。距離地鐵行一陣,係屋苑入邊,所以我哋都上地圖搵咗一陣。地方有點逼,檯與檯之間都幾近。食物都OK。我哋叫咗滷水鵝片,唔算好大碟,一人一兩塊,都切得幾薄,下面芽菜好多。張相係食咗幾塊先至影😜之後食蠔仔餅,炸得熱辣辣,好香脆,可惜比較多油。仲叫咗咕嚕肉,甜甜酸酸,幾好食,賣相都幾靚。訂位時一早預留嘅羊腩煲,都幾大煲,羊腩炆得好腍,腐竹朔晒啲汁,仲有冬菇,馬蹄同芹菜。上菜時另外加多一碗羊腩汁,怕你乾水都可以加湯,夠細心。不過可能好多人都叫羊腩煲,所以越食越熱,因為一台一煲,最後留住汗走😅

地方有點逼,檯與檯之間都幾近。食物都OK。

之後食蠔仔餅,炸得熱辣辣,好香脆,可惜比較多油。

仲叫咗咕嚕肉,甜甜酸酸,幾好食,賣相都幾靚。