2024-10-02 774 views
每次聚會揀咩食都好頭痛, 有個朋友推介話好想食打邊爐,然後有個朋友推介話好想食日本嘢,於是喺我咁精明嘅頭腦之下,就梗係揀咗一間可以食刺身,又可以任食打邊爐嘅餐廳啦😄今次我就帶班朋友去八幡屋涮涮鍋,唔止有海鮮同刺身,仲有häagen-Dazs雪糕,啤酒和汽水任飲!我地一齊點咗晚餐240分鐘刺身海鮮火鍋之盛宴D4套餐,一開始就係壽喜燒火鍋湯底, 簡簡單單嘅湯底 就已經係非常足夠,因為呢一度嘅食材後新鮮,唔需要話有太多嘅調味湯底都已經可以好好食,而且食壽喜燒湯底先可以食得出日本正宗嘅風味㗎嘛!!再配合各款新鮮刺身,順口之餘,入口鮮嫩,完全質素有保證~!我自己都好想介紹一下呢一度嘅海鮮盛宴, 種類真係非常之多,包括鮑魚、青口、大蜆、扇貝、帆立貝,還有我最愛嘅蠔和蟶子, 估唔到連聖子都有得食!! 我真係超級開心!! 之前特登去餐廳食蟶子,一碟都好貴,呢一套全部都可以任食,一次過錄好多粒聖子,然後一啖擺晒落口嘅感覺真係好爽,唔知大家明唔明呢個體驗,相信大家都可以試吓!!冇方法唔提一下日本A4黑毛和牛,肉質嫩滑得黎,以火鍋食真係口感特別。 依然可以食得出牛肉本身油脂嘅香味同埋牛肉嘅味道!!亮點就是雜

亮點就是雜錦天婦羅,鍾意食炸物嘅,都應該會鍾意食天婦羅,呢一度嘅天婦羅粉漿用得恰到好處,唔會太多!!至於龍蝦就可以食得見新鮮,肉質飽滿,味道正👍🏻總括來講,真心推薦八幡屋涮涮鍋, 高質性價比之選,如果想體驗一餐高質素嘅任食火鍋嘅話,大家都可以過嚟呢一度試吓!!