2023-09-10
✨泰式乾炒豬肉金邊粉有豬/牛/雞三選一,我地揀咗豬肉🐷反而三碟之中 金邊粉最好食🫢🤩佢炒得好有鑊氣,好有鹹香,食唔停口!粉係幼身,但唔會痴埋一舊舊咁。而豬肉都有唔少舊,硬度適中,亦有適當嘅調味,碎炒蛋幾好食。✨馬拉盞炒通菜喂..呢個貨不對辦嘅,同手機落單嗰張圖唔一樣,我仲預佢係冇咁多辣汁,以為係普通蒜炒通菜。加左啲辣汁係開胃少少,味道特別啲,不過我覺得唔加應該會更好食(●°u°●) ✨燒牛肉佢製作時間約15mins㗎~真係燒得好香,以為去食燒和牛😂😂呢款生牛肉其實食落好香和牛嗰種燒味,有幾細舊偏肥。最可惜嘅係佢真係超級難咬😭😭韌到傻。。最鍾意佢嘅特製辣醬!唔會好辣,好有泰式風味。✨泰式芒果沙冰食咁多味精嘢辣嘢都需要飲凍嘢解一解😋呢一種相對冇平時飲嗰啲芒果沙冰濃芒果味,但又飲得出唔係芒果醬嗰種味
✨泰式乾炒豬肉金邊粉
✨馬拉盞炒通菜