2023-06-09
有啲懷念日本居酒屋既氛圍,所以嚟咗荃灣瀛燒,重拾一下在日本的感覺~🇯🇵-阿波尾雞翼皮燒得好脆,肉又嫩,正既雞全翼😎-明太子雞翼雞翼去咗骨、比明太子填滿了,少少微辣,好惹味!-海膽甲羅燒好新鮮,嚟日本居酒屋基本上係必食! 配酒一流👌🏻-燒油甘魚鮫是晚favourite! 皮又脆又香,魚肉新鮮有魚油有魚味,份量超大,魚鮫位置超少骨,超好食!😋-沖繩咸牛肉玉子燒意想不到咸牛肉同玉子燒係咁夾,有驚喜! 仲加咗芝士忌廉夾係中間餡料中,好啱心水🤩-味噌廣島蠔鍋足足有5大隻蠔同好多蔬菜🥬&粉絲比你烚,滿足~ 提提大家記得滾咗就要反起係底既蔬菜,免得佢燶咗! -串炸蓮藕、秋葵、日本宮崎腸、日本白板魚蛋蓮藕同秋葵都係新鮮,蓮藕非常爽脆,秋葵好大串,兩樣蔬菜用串炸係第一次,亦都係夾😜 日本宮崎腸既腸衣好薄、內餡多汁! 日本白板魚蛋同平時既香港魚蛋魚片唔一樣,texture係超級滑&彈牙😌-手作柚子一入口係甜甜地既柚子味,之後就會feel到有酒精,會有微醺感覺,唔錯唔錯,like a cocktail🍹-白桃特飲係白桃味既有氣飲料,幾啱女仔/小朋友~總結: 食物份量偏大,燒物特別出色,氣氛亦好啱一班人聚會,
-阿波尾雞翼
皮燒得好脆,肉又嫩,正既雞全翼😎
-明太子雞翼
雞翼去咗骨、比明太子填滿了,少少微辣,好惹味!
-海膽甲羅燒
好新鮮,嚟日本居酒屋基本上係必食! 配酒一流👌🏻
-燒油甘魚鮫
-沖繩咸牛肉玉子燒
-味噌廣島蠔鍋
-串炸蓮藕、秋葵、日本宮崎腸、日本白板魚蛋
-手作柚子
-白桃特飲
係白桃味既有氣飲料,幾啱女仔/小朋友~
總結: 食物份量偏大,燒物特別出色,氣氛亦好啱一班人聚會,一齊飲吓酒、嗌唔同小食食呢~🍻