2011-11-19 27 views
早兩星期黎左落訂HK$500大元,同朋友一行12人第一次食,1) 清酒煮蜆-->試過好多日本放題的清酒煮蜆,都係淡而無味, 洗得唔乾淨, 這裡的也是.2)刺身-->甜蝦, 好味, 食左好多!--> 三文魚, 唔甜, 無咩鮮味-->北寄貝, 唔多掂-->馬刀貝, 都算係咁啦~~-->帶子, 切得好薄, 無咩鮮味(總括來說對刺身一環真的有少少失望!)3)壽司-->花之戀壽司, 細細件的, 一般 (可能因為佢地三文魚不太好食)-->蟹子壽司, 好食-->海膽壽司, 好食-->黃金魷魚壽司, 好食-->海膽魷魚壽司, 其實之不過在魷魚壽司上, 點了一點海膽, 都好食!4)沙律小食-->食左芝麻八爪魚,螺肉,中華沙律 幾好食~ -->田園沙律, 唔係用沙律醬, 用醋混蔬菜, 幾好食!-->雜錦沙律, 用醋混刺身魚粒和少少蔬菜, 刺身粒麻麻 5)炸物,燒物-->炸蠔, 炸雞軟骨, 炸軟殼蟹, 勁熱勁脆上台, 好正!--> 燒魚旦, 燒牛丸, 麻麻地~-->薄燒牛肉
早兩星期黎左落訂HK$500大元,
同朋友一行12人第一次食,

1) 清酒煮蜆

-->試過好多日本放題的清酒煮蜆,
都係淡而無味, 洗得唔乾淨, 這裡的也是.
2)刺身

-->甜蝦, 好味, 食左好多!
--> 三文魚, 唔甜, 無咩鮮味
-->北寄貝, 唔多掂
-->馬刀貝, 都算係咁啦~~
-->帶子, 切得好薄, 無咩鮮味
(總括來說對刺身一環真的有少少失望!)
3)壽司

-->蟹子壽司, 好食
-->海膽壽司, 好食
-->黃金魷魚壽司, 好食
4)沙律小食

-->食左芝麻八爪魚,螺肉,中華沙律 幾好食~
-->田園沙律, 唔係用沙律醬, 用醋混蔬菜, 幾好食!
-->雜錦沙律, 用醋混刺身魚粒和少少蔬菜, 刺身粒麻麻
5)炸物,燒物

--> 燒魚旦, 燒牛丸, 麻麻地~
-->薄燒牛肉, 勁失望, 一片肥牛煎完卷番一個圈
-->金菇肥牛. 好好食!
-->豬頸肉, 切得好厚, 唔錯.
-->牛油粟米, 用個燒熱左的熱板上, 勁熱, 出奇地好食!
-->雞泡魚乾, 好好食, 暖暖地, 一定要試啊~!

6)飲品

-->可樂,芬達,啤酒幾款都有, 熱茶和茶水都係畫紙先比你.

7)免費送的

-->食到差唔多尾聲的時間, 送左一碟三文魚腩,
唔明白點解唔一早拎比我地, 因為果時我地已經食到好飽了,
不過我都食左一片, 好肥, 我唔鐘意呀~
結論:
一分錢一分貨是正確的~
我覺得呢度的燒物炸物好好食~
Waiter拎單, 收碟和出order的速度都好快~
同期有citibank 和 6送1 優惠~
我們其中有一個是小朋友, 我們用了6送1優惠,
所以每人約HK$160, (閒日正價是HK$168+10%)
2011-11-17
$160 (Dinner)
  • 雞泡魚乾