2011-09-13 10 views
同GF因小事大吵一場,隻身離開現埸去冷靜一下. 求其入佐間bar自我cool down (後來先知道佢叫brown) , 見有stella 生啤就叫一杯定一定驚先. 待應送上啤酒及花生, 一個人坐住bar table, 有D爵士音樂, 好似夾唒成個blue mood 咁, 死未.我問待應有無地方食支煙, 她說有個露天雅座. 接著就帶我去後園坐. 估唔到out door 另有洞天, 非常雅緻. 二話不說就點支煙. 平時GF唔俾我抽煙, 這一刻成個人放鬆哂. 女待應說有燒秋刀魚, 佐酒一流, 就叫她預備一客. 魚味清甜而無腥味, 外皮脆卜卜, 內裏魚身鮮甜多汁, 肉地肥美同啤酒夾到絕. 不知不覺二條秋刀魚只剩下魚骨, 廚師手功值得一讚. 剎那已黃昏, 心情平伏下來. 又想起女友形單隻影, 中秋都應該人月團圓, 就起身結賬會佳人.
同GF因小事大吵一場,隻身離開現埸去冷靜一下.

2011-09-13
$130 (Lunch)
  • 秋刀魚