2022-06-20 71 views
今日接女朋友收工去食午餐,話說佢太多假要清,所以今日請左半日假。lunch time好少出銅鑼灣食飯,搵左一間日式燒肉餐廳,食個燒肉午餐。餐廳主打飛驒牛,聽到都好吸引啊!我地叫左A5日本飛驒牛燒肉定食和壺漬燒肉定食。餐廳通風系統都幾好,食完都無一身燒肉味,而且都有充足冷氣!空間感又大,唔會好逼。A5和牛油花豐富,入口牛肉味道極為濃香,而且用上簡單鹽和胡椒調味,已經好足夠。套餐有8片和牛,由於油花非常豐富,所以女仔黎講都好夠飽。壺漬燒肉好吸引,師傅先調味醃製好,放入壺中,入面有洋蔥蒜片,加上牛肉。我揀左牛小排和橫膈膜,肉質香嫩,牛肉味道同樣濃香,質素中上,非常驚喜。餐廳話白飯可以添,我即刻叫左多一碗飯配燒肉,非常滿意!最後套餐包左甜品,我揀左芝麻雪糕,女朋友揀左紅豆雪糕。