2022-09-11
《298 Nikuya Room》今年👦🏻生日飯話想食燒肉🥩今次我揀咗喺度同佢食生日飯🍖餐廳可以預早幾日打電話去訂🐮和牛蛋糕🤩拎出嚟勁驚喜勁吸睛🥹好彩到最後👦🏻好鍾意個蛋糕🙏睇得又食得,啱晒啲唔鍾意食甜又鍾意食肉嘅壽星仔去⭐️---🥩298 Set($298)Chef’s Selection of the day呢一個set除咗牛肉之外會配白飯麵豉湯同埋啲前菜仲有沙律菜,牛肉大概有11件‼️有四款唔同牛嘅部位,四款牛肉味都重 油脂分佈適中而且幾靚食落juicy,未去到入口即溶 但係每一件質地都淋 食落無咩筋,佢本身會有醬汁 所以唔使加其他嘢已經好有味🥩Uni and Wagyu Bowl Set (S$360 L$500)上到枱我哇左一餐🤩啲海膽多到瀉出嚟我哋呢一個係L,如果冇咩事正正常常叫S就可以了🤣L可以2-3個人share食我覺得,太大了而且超級足料最底係白飯,然後上面鋪滿燒到五成熟嘅和牛,再上面係超級多海膽,再上面係一個牛肉他他再加一隻生雞蛋🤩成個組合聽落簡直係冇得輸海膽新鮮完全冇腥味‼️牛肉嫩口 牛味較重 某幾塊有少筋,好易,撈蛋黃同牛肉他他,成件事口感好豐富好好食但係因為海膽同
---
🥩298 Set($298)
Chef’s Selection of the day
上到枱我哇左一餐🤩啲海膽多到瀉出嚟
但係因為海膽同埋和牛都係你食得多會漏嘅嘢 所以成個飯食到最後會好漏🙊
🎂Beef Flower ($500)
(預早兩至三日打電話去餐廳訂就可以)
👦🏻話今年咁多個蛋糕之中佢最鍾意呢個😹好靚好吸睛 服務員遞上枱以後仲會同你唱生日歌💖影完相之後佢哋會攞返入去幫你整返好啲牛肉攞出嚟俾你方便燒嚟食😍
蛋糕上面大概有10件和牛‼️每一件油花都好靚 雖然未去到入口即溶 但係我哋食落都冇跟而且好淋好juicy🥰重牛肉味 油香好重
🥩Wagyu Sirloin Wrapped Uni ($225)
和牛海膽卷♥️每一啖都係上天堂嘅感覺🤩我個人超級鍾意食海膽‼️每一份海膽都新鮮冇腥味‼️而且和牛食落無筋好淋 入口好滑🥹好正
(5🧸為滿分)
賣相:🧸🧸🧸🧸