2022-09-13 68 views
同女友兩個都係牛魔王,去左Otto 酒店的Beefar’s鹿兒島燒肉店。餐廳係一間來自鹿兒島的日式燒肉店,主打由當地出產及直送的薩摩和牛。餐廳裝潢以灰色做主調,清新型格,別具時尚格調,坐得好舒適,食完又唔會成身油煙味,燒得特別開心🥳餐廳有烤肉午市套餐,可以按自己食量選擇:1️⃣盈量級Level 1:可以從A至D類任選3種,每種1款 $1882️⃣輕量級 Level 2:可以從A至D類各一,每種1款 $2183️⃣重量級 Level 3:可以從A至D類各一,每種1款,但件數增加 $288🔸套餐包和牛炸肉丸、茶碗蒸、沙律、湯、餐飲,非常豐富!🔹特別一提和牛炸肉丸,牛肉味香濃好Juicy!我地仲加左$28把白飯改作香蔥溫泉蛋飯,香蔥溫泉蛋好又香又滑,配埋燒肉一齊食可以中和一下燒肉的油膩感。最後同女友都揀咗重量級 Level 3,份量多又高質。🌸甲羅燒 🦀當然一定揀我的至愛甲羅燒🦀,蟹膏好多,好新鮮真係好好味,店員仲主動幫忙燒🔥,落左蛋漿再攪均,燒到一半膏狀狀態就可以食,用黎送飯一流,果然係白飯小偷!🌸牛後腿肉 - 油花分布平均,牛脂甘香,入口即融🌸極上牛舌 - 咬落爽口彈牙🌸上等牛後腿肉 - 雪花紋路細

餐廳有烤肉午市套餐,可以按自己食量選擇:

🔸套餐包和牛炸肉丸、茶碗蒸、沙律、湯、餐飲,非常豐富!

🔹特別一提和牛炸肉丸,牛肉味香濃好Juicy!

最後同女友都揀咗重量級 Level 3,份量多又高質。

🌸甲羅燒 🦀

🌸牛後腿肉 - 油花分布平均,牛脂甘香,入口即融

🌸極上牛舌 - 咬落爽口彈牙

🌸上等牛後腿肉 - 雪花紋路細緻,口感亦一流
🌸牛內裙邊 - 充滿肉汁,肉味濃郁
🌸雞腿肉 - 肉質軟嫩多汁
🌸霧島黑豚梅肉薄燒 - 脂肪較多油花,口感軟滑甘美

鹿兒島的牛果然質素高,店員又會主動換網服務殷勤,午市仲會有定食 $128起,下次一定會再Encore!