2005-08-18 3 views
第二次再食, 又值得第二次再評! 因為今次依舊好食之餘, 仲俾我發現d新野~甲姐姐一而再介紹乾咖哩蝦, $130, 見到後面個男人食得津津有味, 跟佢叫左一個跟rotti。嘩! 真係驚喜! 蝦肉彈牙爽口唔霉, 蝦鮮亦冇被咖哩蓋過, 蝦又肥又大(佢話難得見咁大隻, 所以推), 配上炒成一舊舊的乾咖哩, 真係人生一享受! $130係值得! 不過有個好怪的現象, 係全蝦有6隻, 但係無啦啦多左2個散蝦頭, 不過梗welcome! 此物乃蝦的精華!意大利芝士咖哩牛柳為翻啅之選。甲姐姐suggest我跟rotti, 可惜我堅持飯為咖哩至佳拍檔! 就因這一點堅持令我帶住個爆胃走。呢個汁真係十分正! 叫姐姐加汁佢都好welcome~ 牛柳呢, 唔話得, 真係必叫! 朋友都評此牛柳比很多自稱扒房的牛柳好味(我冇expect咖哩屋會煮medium的牛柳)! 佢個女洗手間要鑰匙開門的。感覺極衛生。我食到成手油時, 老闆娘主動趕我入去洗手添! 真親切!聽隔離幾個男仔叫餐, 餐湯執著地要羅宋湯拒周打魚湯! 而老闆娘亦執著地因賣曬再煲果d未夠火爐而唔賣, 就因為這一點點性格, 使其出品永遠保持上品!