2015-11-03 592 views
年年都一定必食,就係秋冬大閘蟹!!但未必次次都幫襯同一間,但今年之後,決定每年至少幫襯一次廣隆行!!其實之前都食過一次,不過已經係幾年前,都冇咩印象,但都記得係正面,不過之後就一時試下呢度一時試下果度,但質素其實都幾參差。今次係團購,買左12隻,4至4.5兩,每隻HKD42!!去度拎,有基本野送埋,醋啦,紫蘇葉啦同GINGER,總之買左就唔攸煩其他野,蒸同食就得!首先講一講個醋,平時食蟹我較鍾意用甜甜地GEI醋,通常會自己落D糖煮一煮,我個人覺得好味D,而廣隆行送GEI呢個醋本身已經甜甜地,我覺得可以唔使煮,落少少薑絲直接用就OK!之後就黎到重點,蟹喇!團購買的時間只有雄蟹揀(我個人鍾意食雄果D油,雌其實有保証D,但冇咁特別)我結果去換購GEI時間就拎左9隻雄3隻雌。雌就唔使講,3隻都靚,好多膏!!!而雄都好靚,好多油而有膏,最緊要係D膏味係好香好香!!而且D肉又好新鮮
年年都一定必食,就係秋冬大閘蟹!!
今次係團購,買左12隻,4至4.5兩,每隻HKD42!!
之後就黎到重點,蟹喇!
雌就唔使講,3隻都靚,好多膏!!!
而雄都好靚,好多油而有膏,最緊要係D膏味係好香好香!!
而且D肉又好新鮮
2015-11-01
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
Dining Offer
Group-buy