2022-07-15
香港嘅兩餸飯遍地開花, 但良秀不齊, 就好似我住果區土瓜灣, 無一間兩餸飯店滿意, 最平都要35蚊, 餸又無咩選擇, 有得選擇都係D瓜瓜菜菜, 望上去又好似過期餸菜唔新鮮唔吸引, 想話食好D點牛仔骨咩, 加8蚊! 點扣肉咩, 又話加8蚊! 咁我去茶擋好過啦!近排出差銅鑼灣, 見到岱民兩餸飯居然只賣25蚊!吓! 唔係嘛! 係我眼花? 灣仔區重平過土瓜灣區?以為25蚊又係D瓜瓜菜菜平價款式, 但唔係喎..... 有牛仔骨喎! 肉餅同豬扒都好大件頭喎!點咗牛仔骨併魚香茄子, 煎肉餅併炸雞翼, 真係每盒25蚊無加錢喎!真係平過自己買嚟煮喎! 唔好食都抵啦!首先以25蚊哩個價錢嚟講每款份量絕對抵值, 牛仔骨四件, 煎肉餅差不多有權頭咁大, 肉餅又夠厚, 炸雞翼四隻, 絕對無偷工減料, 性價比超高!肉餅味道咸咗少少, 魚香茄子油份較多, 不過出街食哩款餸都係油份較多先好味, 牛仔骨入味, 雞翼顏色吸引, 外表唔夠脆相信放置一段時間.雖然味道唔係一級棒, 但如果用25蚊哩個價錢, 自己買餸都未必買到, 就算買到都未必煮得好食, 所以.... 點可能唔俾爆 like 呢!岱民老闆睇到我哩篇文的話, 希
咁我去茶擋好過啦!
近排出差銅鑼灣, 見到岱民兩餸飯居然只賣25蚊!
吓! 唔係嘛! 係我眼花? 灣仔區重平過土瓜灣區?
真係平過自己買嚟煮喎! 唔好食都抵啦!
岱民老闆睇到我哩篇文的話, 希望你係土瓜灣開番間分店啦! 等D公公婆婆有個平價飯食呀!