2024-06-26
祝各位父親、爺爺、公公,今日父親節快樂呀~❤️雖然班仔對呢個爸爸節日感唔太濃烈但卡卡我都會為卡佬增添返一些儀式感當然要在 @patisserietonywong 帶些禮物給嗜甜的卡佬🤭那少不了做跑腿的自己也要點一件蛋糕吧~這餅店的各式甜點稱得上西餅界天花板👍🏻❤️開心果雪茄12枝 ($198/box)➡️ 滿滿的開心果醬及開心果碎粒,啱哂鍾意食開心果的卡佬➡️ 打開包裝除了開心果香氣,咬下去還有滿滿蛋香,蛋卷外層夠鬆脆,一支接一支停不了口❤️V.S.O.P $60/pc➡️ 蘊含多種口味於蛋糕中,有榛子金磚蛋糕 、榛子忌廉 、焦糖海鹽 、 焦糖橙牛奶朱古力慕絲➡️ 其V.S.O.P外型,已經完全係父親節蛋糕,夠創意➡️ 外層是薄薄香脆的朱古力,絕不甜膩➡️ 卡佬很鍾意這造型設計之外,更愛她甜而不膩的香濃焦糖朱古力慕絲蛋糕,很搭配👍🏻❤️Garden Rose (紅色) $78/pc➡️ 紅桑莓忌廉 、紅桑莓蜜餞 、布朗尼蛋糕 、朱古力慕絲、 朱古力牛油脆底➡️ 卡卡被那美美紅色玫瑰花造型所吸引🌹➡️ 紅桑莓配上朱古力布朗尼蛋糕,鬆脆口感,真的無得輸➡️ 甜甜酸酸的紅桑莓就是我喜愛清新的味道➡️ 真的吃多件都無問題📍
雖然班仔對呢個爸爸節日感唔太濃烈
但卡卡我都會為卡佬增添返一些儀式感
那少不了做跑腿的自己也要點一件蛋糕吧~
這餅店的各式甜點稱得上西餅界天花板👍🏻
❤️開心果雪茄12枝 ($198/box)
➡️ 滿滿的開心果醬及開心果碎粒,啱哂鍾意食開心果的卡佬
❤️V.S.O.P $60/pc
➡️ 其V.S.O.P外型,已經完全係父親節蛋糕,夠創意
➡️ 外層是薄薄香脆的朱古力,絕不甜膩
❤️Garden Rose (紅色) $78/pc
➡️ 卡卡被那美美紅色玫瑰花造型所吸引🌹
➡️ 紅桑莓配上朱古力布朗尼蛋糕,鬆脆口感,真的無得輸
➡️ 甜甜酸酸的紅桑莓就是我喜愛清新的味道
➡️ 真的吃多件都無問題
📍Patisserie Tony Wong Dessert Cafe
葵芳興芳路223號新都會廣場3樓329號舖