Patisserie Tony Wong蛋糕🎂芒果忌廉蛋糕🥭 $448屋企人生日揀咗Patisserie Tony Wong 蛋糕🎂, 品牌保證蛋糕不會失望蛋糕上芒果肉好多好多 🥭, 帶甜不酸,好新鮮,果味好突出,很喜歡。忌廉口感順滑 和 質地剛剛好,內裡的海綿蛋糕夾上香滑的忌廉一流如喜愛芒果🍋的人必選, 🎂送禮生日冇失禮👍😋Shop No. 329, Level 3, METROPLAZA, Kwai Fong, N.T. 新界葵芳新都會廣場3樓329店舖
Patisserie Tony Wong蛋糕🎂

芒果忌廉蛋糕🥭 $448

忌廉口感順滑 和 質地剛剛好,
內裡的海綿蛋糕夾上香滑的忌廉一流

如喜愛芒果🍋的人必選, 🎂送禮生日冇失禮👍😋

新界葵芳新都會廣場3樓329店舖

2024-10-06
TakeAway
$60 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Voucher
2024-08-19 618 views
在葵芳!有TonyWong可以坐下來吃der門市,去吃個蛋糕飲杯咖啡,然後再去逛街挺享受欵😎。店鋪就在新都會廣場3樓,簡約小清新裝修環境舒適,這分店還有買咖啡+$10多一杯😆,可以跟朋友慳錢一起嘆咖啡🙈。-開心果千層蛋糕 HKD$67|開心果拿破崙 HKD$60現在開心果甜品愈來愈多啦,看到有就想吃😚。充滿開心果味的甜品,每一日也有果香味,甜而不膩的味道挺好欵。千層蛋糕質感鬆軟,拿破崙口感酥脆。忌廉香甜細膩,再來一口咖啡真香💕。-蝴蝶酥禮盒 HKD$218令人一試愛上的蝴蝶酥,這次是朋友說要幫她買der🤭。這次的是原味蝴蝶酥,金黃色的賣相味道挺香。酥脆的口感味道不會太甜,配杯花茶是個挺好的下午茶🫰🏻。-

開心果千層蛋糕 HKD$67|開心果拿破崙 HKD$60
蝴蝶酥禮盒 HKD$218
2024-08-16
Type of Meal
Tea
2024-08-10 572 views
買左個隔夜蛋糕!十分失望!今日喺葵芳分店買左個芒果拿破崙,食既時候十分驚訝,因為成個酥皮係淋曬既!我已經幫襯佢地好多年,次次都係買拿破崙,今次係第一次淋曬。平時就算當日食唔曬,第二日都唔會淋到咁之後打左比CS,佢堅持公司唔會賣隔夜蛋糕,不斷推卸責任,話係我地無盡快放入雪櫃。但我明明30分鐘內已經放入雪櫃。咁我當然相信佢地公司唔賣隔夜蛋糕,但我就唔知蛋糕師傅或者店員有無講大話喇咁大間蛋糕舖,咁既質素,唔檢討,賴返個客,真係祝你生意興隆
買左個隔夜蛋糕!十分失望!

咁大間蛋糕舖,咁既質素,唔檢討,賴返個客,真係祝你生意興隆

芒果拿破崙
2024-08-02 421 views
好久沒來了,因太餓突然想吃榴槤蛋糕,但是店員說可惜因天氣太熱,運送過程中容易變壞而暫停。那只好選了荔枝红桑莓拿破崙,冇荔枝肉有荔枝味,只有酥餅保持水質。吃漂亮的蛋糕卻失望而回。
2024-07-18 456 views
剛好經過 Tony Wong, 見到小黃人那笑容實在太可愛, 內心尖叫中! 買一件回家慢慢拆解! Bello, 有雲尼拿慕絲、香蕉醬、熱帶水果醬、榛子脆脆、朱古力海綿蛋糕所組成! 層次超豐富, 這小小的黃人包含了這超多層口感, 小孩超愛!🌹 Garden Rose, 由紅桑莓忌廉、紅桑莓蜜餞、布朗尼蛋糕所組成, 外表超美的! 朱古力味道香濃, 配搭酸酸甜甜的紅桑莓, 中和朱古力的膩感, 朱古力慕絲超幼滑!🌸除了蛋糕, 必買的就是千層花酥! 一朵朵花形的酥餅, 口感像蝴蝶酥那般酥脆, 有著開心果及紅桑莓朱古力味道! 外盒也十分清雅, 小小的一盒送禮自用均適宜!
🌸除了蛋糕, 必買的就是千層花酥!
Type of Meal
Lunch
2024-07-18 375 views
好多年前已經開始愛上 Tony Wong Patisserie 🤭因為佢哋唔止蛋糕做得精緻,仲要好好味,定期會推出好多唔同嘅口味同款式🍰 今期特別鐘意Bello 雲呢嗱慕絲朱古力海綿蛋糕, 見到依個造型,可令你聯想到什麼?🤣🤣 超可愛同時好好味,配上熱帶水果醬酸酸甜甜食多幾個都得😆另外floral collection 嘅Daisy 🌼係我鐘意嘅柚子味!柚子清新,濃郁香味芝麻蛋糕+底層芝麻脆脆,好fresh 好岩夏天!另外要推介下佢嘅 box set 蝴蝶酥 ,真係會食到唔停口!金黃蝴蝶酥,焦糖化的酥脆外層,多層次覆摺,好出色👍

2024-06-26 447 views
祝各位父親、爺爺、公公,今日父親節快樂呀~❤️雖然班仔對呢個爸爸節日感唔太濃烈但卡卡我都會為卡佬增添返一些儀式感當然要在 @patisserietonywong 帶些禮物給嗜甜的卡佬🤭那少不了做跑腿的自己也要點一件蛋糕吧~這餅店的各式甜點稱得上西餅界天花板👍🏻❤️開心果雪茄12枝 ($198/box)➡️ 滿滿的開心果醬及開心果碎粒,啱哂鍾意食開心果的卡佬➡️ 打開包裝除了開心果香氣,咬下去還有滿滿蛋香,蛋卷外層夠鬆脆,一支接一支停不了口❤️V.S.O.P $60/pc➡️ 蘊含多種口味於蛋糕中,有榛子金磚蛋糕 、榛子忌廉 、焦糖海鹽 、 焦糖橙牛奶朱古力慕絲➡️ 其V.S.O.P外型,已經完全係父親節蛋糕,夠創意➡️ 外層是薄薄香脆的朱古力,絕不甜膩➡️ 卡佬很鍾意這造型設計之外,更愛她甜而不膩的香濃焦糖朱古力慕絲蛋糕,很搭配👍🏻❤️Garden Rose (紅色) $78/pc➡️ 紅桑莓忌廉 、紅桑莓蜜餞 、布朗尼蛋糕 、朱古力慕絲、 朱古力牛油脆底➡️ 卡卡被那美美紅色玫瑰花造型所吸引🌹➡️ 紅桑莓配上朱古力布朗尼蛋糕,鬆脆口感,真的無得輸➡️ 甜甜酸酸的紅桑莓就是我喜愛清新的味道➡️ 真的吃多件都無問題📍
祝各位父親、爺爺、公公,今日父親節快樂呀~❤️

雖然班仔對呢個爸爸節日感唔太濃烈
但卡卡我都會為卡佬增添返一些儀式感
那少不了做跑腿的自己也要點一件蛋糕吧~
這餅店的各式甜點稱得上西餅界天花板👍🏻

❤️開心果雪茄12枝 ($198/box)
➡️ 滿滿的開心果醬及開心果碎粒,啱哂鍾意食開心果的卡佬

❤️V.S.O.P $60/pc
➡️ 其V.S.O.P外型,已經完全係父親節蛋糕,夠創意
➡️ 外層是薄薄香脆的朱古力,絕不甜膩

❤️Garden Rose (紅色) $78/pc
➡️ 卡卡被那美美紅色玫瑰花造型所吸引🌹
➡️ 紅桑莓配上朱古力布朗尼蛋糕,鬆脆口感,真的無得輸
➡️ 甜甜酸酸的紅桑莓就是我喜愛清新的味道
➡️ 真的吃多件都無問題

📍Patisserie Tony Wong Dessert Cafe
葵芳興芳路223號新都會廣場3樓329號舖

[ Patisserie Tony Wong Dessert Cafe ]最近留意到呢間由前五星級酒店行政糕餅總廚👩‍🍳創立嘅蛋糕店新推出3款花形系列蛋糕🌸🎂(芒果椰子/朱古力紅桑莓/柚子芝麻味),賣相精緻呀!✿ Daisy $68/件新推出柚子芝麻蛋糕,表層柚子忌廉口感清新,芝麻蛋糕及底層芝麻脆脆味道濃郁,整體蛋糕口味唔會太甜。✿ Garden Rose $78/件新推出朱古力紅桑莓蛋糕,一層層朱古力慕絲造出仿真紅色玫瑰花🌹外型,非常精緻。餡料係紅桑莓配朱古力布朗尼蛋糕,口感鬆脆,味道酸酸甜甜食完都唔覺得膩。✿ 千層花酥 $82做緊推廣優惠,每盒有5塊獨立包裝,千層花酥口感酥脆,香濃甜美。總結🫦 新口味花形系列蛋糕各具特色,聚會打卡或者做散水餅都可以👍👍。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Patisserie Tony Wong Dessert Cafe地址:葵芳興芳路223號新都會廣場3樓329號舖電話:2410 8118✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

✿ Daisy $68/件

地址:葵芳興芳路223號新都會廣場3樓329號舖
電話:2410 8118
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-06-20 284 views
入到去裝修簡約🫶🏻而且係梳化位,坐得好舒服,可以坐低打卡食👍🏻✨Double Cheese Cake 雙重芝士蛋糕$58/pc佢哋用左費城忌廉芝士加藍芝士,入面有香蒂莉忌廉,仲有甜杏仁酥底🤩🤩食落口有吾同層次😆😆將吾同既芝士蛋糕質感結合一齊,味道濃厚香醇、口感幼滑既芝士二重奏😍😍勁好食👍🏻👍🏻👍🏻✨V.S.O.P $60/pc呢個榛子金磚蛋糕實在一定要試😍😍入面有榛子忌廉,仲有焦糖海鹽,加上焦糖橙牛奶朱古力慕絲,食落口甜得黎好清新🤩🤩我哋仲買左禮盒拎番屋企請公公婆婆食🫶🏻✨花漾甜心 $228/box入面花芯係開心果碎粒🤩Mavis至愛開心果,仲有啲係紅桑莓乾果,甜得黎好岩大人小朋友食,而且花花酥加入零陵香豆,食完感覺好特別😆😆呢個禮盒要嚟送禮就啱晒,又大方有得體,而且仲要好好食😋😋夠晒鬆脆👍🏻👍🏻👍🏻Patisserie Tony Wong Dessert Cafe

✨V.S.O.P $60/pc

我哋仲買左禮盒拎番屋企請公公婆婆食🫶🏻
✨花漾甜心 $228/box

每星期都要帶個女黎呢頭學跳舞囡囡落堂後有D餓就會買cake返屋企tea 1 tea當比個藉口自己食下甜品本來想食芒果拿破崙但去到已經賣晒,唯有買雜莓拿破崙老公早前又話想試焙茶朱古力囡囡指定要芒果 就買咗件芒果慕絲蛋糕芒果慕絲蛋糕出奇地好味裡面係芒果醬夾心蛋糕層次夠Rich 慕絲口感好creamy我覺得出色過雜莓拿破崙 可能因為一心係想食芒果拿破崙所以扣咗啲分😅😅焙茶朱古力好濃朱古力味 佢話係黑朱古力,但係入口又唔覺得苦幾正!蛋糕都食到茶底味!好彩買左2件唔洗爭食🤣🤣
每星期都要帶個女黎呢頭學跳舞
囡囡落堂後有D餓就會買cake返屋企tea 1 tea
當比個藉口自己食下甜品
本來想食芒果拿破崙
但去到已經賣晒,唯有買雜莓拿破崙
老公早前又話想試焙茶朱古力
我覺得出色過雜莓拿破崙
可能因為一心係想食芒果拿破崙
所以扣咗啲分😅😅
焙茶朱古力好濃朱古力味
佢話係黑朱古力,但係入口又唔覺得苦
幾正!蛋糕都食到茶底味!
好彩買左2件唔洗爭食🤣🤣
2024-05-22 240 views
如果花同蛋糕· 二選一揀咩好?WHY NOT BOTH?!Patisserie Tony Wong 推出全新Floral Collection Mini Cake♡Gerbera | Garden Rose | Daisy三款花花造型蛋糕· 睇得食得快樂level up.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪ꕺGerbera充滿夏日風情·芒果慕絲配上椰子忌廉入口香甜帶淡淡椰香· 用椰子脆餅乘載·層次感豐富ꕺDaisy高貴優雅設計· 猶如盛開的花朵柚子忌廉清甜·芝麻蛋糕濃郁兩種味道意外地幾相襯ꕺGarden Rose高貴大方設計·真係會一見傾心紅桑莓配朱古力慕絲·這經典組合很難不好吃!ꕺ花漾甜心禮盒禮盒包裝優雅· 兩款口味千層酥餅以花花造型· 精緻又有幾分可愛口感鬆化帶有酥皮獨有層次感灑上開心果碎令口感更豐富;Raspberry朱古力酸酸甜甜
如果花同蛋糕· 二選一揀咩好?
WHY NOT BOTH?!

ꕺGerbera

柚子忌廉清甜·芝麻蛋糕濃郁
兩種味道意外地幾相襯

ꕺGarden Rose
高貴大方設計·真係會一見傾心
紅桑莓配朱古力慕絲·這經典組合很難不好吃!

ꕺ花漾甜心禮盒
禮盒包裝優雅· 兩款口味
千層酥餅以花花造型· 精緻又有幾分可愛
口感鬆化帶有酥皮獨有層次感
灑上開心果碎令口感更豐富;Raspberry朱古力酸酸甜甜
2024-05-14 228 views
作為甜品控,在葵芳的新都市廣場見到這麼豐富多樣的甜品大師Patisserie Tony Wong,忍不住就買了幾款甜品嘗。不單止甜品花多眼亂,裝修也很講究奢華,靚麗寬闊,坐在店裡面吃甜品飲花茶真是人生一大美事!Gerbera 圓滾滾的芒果果凍QQ彈彈,白色椰子忌廉環繞著果凍猶如花邊一樣,增添了椰香和柔軟的質感。芒果慕絲的口感清甜柔滑,中間還包住椰子蛋白和脆餅,又軟又脆,芒果味和椰子味俱全,層次感豐富多彩!Garden Rose逼真的紅色玫瑰花造型,CP值好高!朱古力慕絲入口即融,布朗尼蛋糕柔軟濕潤,與紅桑莓忌廉的酸甜滋味在舌尖綻放,朱古力牛油脆底好鬆脆!Daisy柚子忌廉清新而迷人的柚子香氣,好滋味迅速在口腔中散開,口感綿密細膩,淡淡的奶油味道,獨特而美味!蝴蝶酥(禮盒)咬下去時,多層次的酥皮在口中迅速崩解,釋放出香氣四溢的紐西蘭牛油獨家奶香味,十分輕盈和脆脆的口感,真是好適合自用和送禮!

Gerbera

Garden Rose

Daisy

蝴蝶酥(禮盒)

TakeAway
🌹Patisserie Tony Wong 🌹d蛋糕-向出名好睇又好食,所以小妹一聽到佢推出母親節蛋糕系列,就梗係要訂番set比媽咪喇👩🌟BEST MUM SET🌟 $192 -set有3件唔同口味既蛋糕;分別系✨芒果椰子蛋糕✨、✨朱古力紅桑莓蛋糕✨同✨柚子芝麻蛋糕✨✨芒果椰子蛋糕✨清香既椰子及香甜既芒果慕斯同好重蛋香、質感鬆軟既蛋糕完美結合,整體味道充滿住濃烈既熱帶風情,正👍🏻✨朱古力紅桑莓蛋糕✨呢個朱古力紅桑莓蛋糕既玫瑰花造型真係超吸睛,一瓣一瓣既花瓣細節好到位,望落好高貴,睇到都心心眼😍朱古力慕絲入口香濃幼滑帶果味,蛋糕內層朱古力布朗尼甜度適中,質感濕潤又細緻,高質!!😆✨柚子芝麻蛋糕✨芝麻既香氣結合清爽既柚子蛋糕,再配上清香撲鼻既柚子軟滑忌廉呢個配搭幾特別!餅底仲要用脆脆做底,入口甜而不膩,口感多重,令人感覺好清新同好有層次感!另外仲買左個✨蝴蝶酥禮盒✨禮盒既湖水綠配色大方得體,送體自用都唔會失禮❣️入面d蝴蝶酥塊塊都金黃酥脆,賣相精緻,仲要超強牛油香味,真係唔食猶自可,一食就停唔到😂🌹Patisserie Tony Wong📍新界葵芳新都會廣場3樓 329店舖#九龍城美食 #葵

🌟BEST MUM SET🌟 $192

✨芒果椰子蛋糕✨

✨朱古力紅桑莓蛋糕✨

✨柚子芝麻蛋糕✨

另外仲買左個✨蝴蝶酥禮盒✨

禮盒既湖水綠配色大方得體,送體自用都唔會失禮❣️

🌹Patisserie Tony Wong

📍新界葵芳新都會廣場3樓 329店舖

#九龍城美食 #葵芳美食#屯門美食#鑼灣美食#黃竹坑美食#香港甜品#香港美食#hkpastry #hkcake
#hkfood #hkdessert #hkfoodie #homemade#happymothersday #mothersday cake #cake
#patisserietonywong #tonywong
#sweetboutiquedetonywong #sweetboutique #母親節 #母親節蛋糕 #蛋糕#自家製#甜藝家 #美食#分享
2024-05-08 151 views
放工心血來潮 想食芒果拿破崙冇預訂情況下 就去屋企樓下間Tony Wong碰碰運氣點知見到呢Set拿破崙Set唔止有芒果、仲有我最愛開心果味😍一於買1️⃣Set返去同屋企人開心Share😋😋Tony Wong以拿破崙而聞名質量當然無容置疑 金黃酥皮,層次分明,咬落鬆化香脆唔好睇佢細細件 連忌廉一齊享用都真係好飽肚雜莓拿破崙有驚喜本來以為會好酸 但其實只算微酸完美平衡忌廉膩滯感 食落好Fresh🥰三件拿破崙賣相超精美 打卡一流!
放工心血來潮 想食芒果拿破崙
冇預訂情況下
就去屋企樓下間Tony Wong碰碰運氣
點知見到呢Set拿破崙Set
唔止有芒果、仲有我最愛開心果味😍
一於買1️⃣Set返去同屋企人開心Share😋😋

Tony Wong以拿破崙而聞名
質量當然無容置疑
金黃酥皮,層次分明,咬落鬆化香脆
唔好睇佢細細件 連忌廉一齊享用都真係好飽肚

雜莓拿破崙有驚喜
本來以為會好酸 但其實只算微酸
完美平衡忌廉膩滯感 食落好Fresh🥰
三件拿破崙賣相超精美 打卡一流!

2024-04-28 184 views
行過新都會幫襯下Tony Wong買cake同屋企人開心🥳share,揀咗好多款最後揀咗陳皮雲尼拿拿破侖($60)俾屋企陳皮二妹食,不過放過落雪櫃再攞出嚟拿破侖冧咗,同埋陳皮味太重
陳皮雲尼拿拿破侖
2024-04-28
TakeAway
$60 (Dinner)