2007-06-17 52 views
約左我自己父母同埋我既太座, 星期日去太古城既翰騰閣, 飲茶, 我早幾日夜晚打去book位, 佢居然留我名X太. 我$%@#%#@!! 結果去到搵左一大輪先搵到我既booking, 算!等多三張檯, 我地一家就可以入座都唔係等好耐, 以book左檯計.我地一行四人叫左六個點心, 一個湯米線, 全費$320,都算ok, 唔係平, 又唔算太貴.1.蒸鮮魷好新鮮好爽口正!!2.瑤柱莧菜餃好香滑, 都係蝦餃既變種幾好食!3.小籠包頂! 樣樣三隻連小籠包都係? 離譜食味只係OK. 冇咩特別, 皮嫌過厚.4.露筍帶子餃幾好食幾鮮味及特別正!!5.家鄉蒸豆腐普通野冇特別豆腐Ok滑. 普通啦.6.香芒糯米卷特色甜食以前好正依家好似水準下滑, 值得一試.7.魚湯魚腐米線, 因為魚湯所以加重胡椒驅風驅寒, 魚腐好彈口, 唔係一般淋batbat果種, 加埋雜菌極之解甜好味.中肯一句, 水準比起以前差左好多, 不過以$320食既野及質素, 都算合格, 驚喜冇咩, 特色冇咩.蒸點18款炸點10款腸粉包括煎5款粥2款甜點8款甜品8款****************其中小點只有兩款(*離譜!!)小食22款花巧掠水既

結果去到搵左一大輪先搵到我既booking, 算!

我地一行四人叫左六個點心, 一個湯米線, 全費$320,
都算ok, 唔係平, 又唔算太貴.

1.蒸鮮魷好新鮮好爽口正!!
2.瑤柱莧菜餃好香滑, 都係蝦餃既變種幾好食!
4.露筍帶子餃幾好食幾鮮味及特別正!!
5.家鄉蒸豆腐普通野冇特別豆腐Ok滑. 普通啦.

蒸點18款
炸點10款
腸粉包括煎5款
粥2款
甜點8款
甜品8款

小食22款

花巧掠水既小食太多, 點心反而太少.

小18中23大27特32茶12

**********************************************
呢次去完我決定唔會再刻意返轉頭, 未食過既可以試下既.