2010-06-29
林小姐6位到咗未?知客姐姐 : 未到 (我亦見無刪我個名同電話)咁有另一位知客姐姐,帶我同餅餅入去坐一張8人枱順便叫埋茶,就打電話比妹妹妹妹一聽我把聲,就話直入,一直行到最入咁我就周圍望,見到佢地坐咗係斜對面張枱我望住佢地,佢地又望住我我同經理講 : 我屋企人到咗喇,唔知點解出面位小姐話我屋企人未到一分鐘都無,出面嗰位知客姐姐打比我問我係咪坐咗係35號枱,我話 : 轉咗啦,我屋企人到咗你又話未到知客姐姐仲要死撐 : 因為有兩位姓林嘅訂枱,可能我地攪亂咗發神經,兩位姓林嘅,一位係林小姐,另一位係林先生況且,林小姐同林先生電話號碼都唔一樣啫**************************************************************大榮華無餐牌提供,有幾張A4size嘅影印紙比你點菜其中有個好抵食嘅套餐10個餸五百幾蚊,不過套餐嘅菜式無set定嘅總之就自由配搭,係張A4紙搵得到就得喇唔經唔覺,點咗16個餸媽咪話,張枱唔夠位放呀,減6個先啦乳豬拼海蜇乳豬有少少肥好香,海蜇彈下彈下好爽口圍頭五味雞究竟邊五味呢?我好似食梗豉油雞咁囉雞夠鮮嫩,雞胸唔嚡口咸檸蒸烏頭我無
知客姐姐 : 未到 (我亦見無刪我個名同電話)
咁有另一位知客姐姐,帶我同餅餅入去坐一張8人枱
順便叫埋茶,就打電話比妹妹
妹妹一聽我把聲,就話直入,一直行到最入
咁我就周圍望,見到佢地坐咗係斜對面張枱
我望住佢地,佢地又望住我
一分鐘都無,出面嗰位知客姐姐打比我
知客姐姐仲要死撐 : 因為有兩位姓林嘅訂枱,可能我地攪亂咗
發神經,兩位姓林嘅,一位係林小姐,另一位係林先生
況且,林小姐同林先生電話號碼都唔一樣啫
大榮華無餐牌提供,有幾張A4size嘅影印紙比你點菜
其中有個好抵食嘅套餐
10個餸五百幾蚊,不過套餐嘅菜式無set定嘅
總之就自由配搭,係張A4紙搵得到就得喇
唔經唔覺,點咗16個餸
媽咪話,張枱唔夠位放呀,減6個先啦
乳豬拼海蜇
乳豬有少少肥好香,海蜇彈下彈下好爽口
圍頭五味雞
究竟邊五味呢?我好似食梗豉油雞咁囉
雞夠鮮嫩,雞胸唔嚡口
咸檸蒸烏頭
我無食,好大條烏頭呀,隻碟都唔夠放晒成氣魚魚
菠蘿生炒骨
甜酸汁對味,排骨細細件容易入口
盆菜豬肉
呢個好好食,好耐未食過咁靚嘅五花腩啦
下面墊底係芋頭,芋頭索晒啲汁,好味道不得了
鮑汁魚唇玉掌煲
魚唇好多細細的軟骨,冬菇入味唔過鹹
我無食鴨掌呀
頭抽蒜片煎生蝦
呢個好好食,連個殼都可以食,不過先要咬走蝦頭先
佢無剪蝦的武器(蝦頭上的鋸齒狀尖尖)
蟹肉燴冬茸羹
絲絲嘅蟹肉好鮮甜
豬油撈飯,一缽飯
自己加豬油加頭抽
豬油好稀,頭抽帶微酸
馬拉糕
最好食嘅係呢個馬拉糕,鬆,軟,好好味
送紅豆沙 & 麥米粥
埋單都係$810 (我地唔只食咁少,可以去以下網址呀)
6個人食到攪住個肚
更多食物相片blog : http://hk.myblog.yahoo.com/jessicalim1112/article?mid=18759