2021-10-24
喺銅鑼灣行完街,諗住買啲丸返屋企食,準備過呢個weekend。突然醒起,振興肉丸有分店喺銅鑼灣,於是我就去咗。位置非常之方便,我喺時代廣場食完野行過去都只係10分鐘內嘅事!到去勁多選擇,諗咗好耐買邊一樣嘢食好。最後都係決定咗買墨魚丸,牛骨清湯牛丸,同埋豬肉丸。買完就嗱嗱臨返屋企,雖然有冰袋,但係都要盡快返到屋企先食得。即晚就即刻煮咗個墨魚丸嚟食。嘩!😍😍😍墨魚味好重,而且粒丸嘅Size比平常大啲,勁爽口,而牛骨清湯牛丸真係好重口味,同平時喺街市肉丸檔買嘅牛丸餐好遠!😂😂😂一咬落去,勁Juice !原本煮咗啲丸配烏冬食,最後都仲要加多個烏冬送多幾粒丸,因為真係太好食。另外仲有個豬肉丸,我即晚都即刻試咗,其實豬肉丸都好Juice,就算我煮得太耐,都唔會話因為overcook而太硬!不過相對牛丸同埋墨魚丸,我個人比較鍾意牛丸同墨魚丸多啲。總括來講,啲丸全部都好彈口,我會再去買埋其他黎試🤤🤤🤤
不過相對牛丸同埋墨魚丸,我個人比較鍾意牛丸同墨魚丸多啲。
總括來講,啲丸全部都好彈口,我會再去買埋其他黎試🤤🤤🤤