2021-12-31
作為住喺附近嘅街坊居然第一次嚟食金公館😹 因為阿妹鍾意食片皮鴨、聽講呢度片皮鴨做得好出色所以比次機會 😹 唔想諗嘅情況下叫咗個四人套餐 、再加一個炸蠔餅!蠔餅一上枱大家嚇一跳、因為比想像中大好多!食落外脆內軟唔油膩、豪仔份量都幾多主角片皮鴨!咬落去真係皮卜卜脆、同時又有一半鴨肉!見到門口有個烤箱!咁鬼鬆化可能真係即叫即燒! 再配合埋新鮮嘅大蔥青瓜甜醬真係冇得頂!阿妹一個人食咗半碟 欖菜肉碎炒飯好惹味!肉碎份量唔少!麻辣牛展就有啲辣!我個人好着重份量一帶碟牛展我覺得好抵 😹 仲要係牛展食落一啲都唔鞋颯颯!港式炸魷魚咬樂一啲都唔銀!可能真係即整熱辣辣新鮮嘅問題 🤣 加埋啲醋簡直係報向死亡越食越多!膽固醇澤界 😅酸菜煮魚魚肉份量好多好滑!重點係冇骨又唔腥臭!配合大量嘅酸菜同寬粉!好鬼飽肚川辣炒椰菜花就冇乜特別、不過都偏辣 🥵其實所有食物份量都好多最後五個大人都食唔晒要打包兩盒走 😜😜下次會再為片皮鴨而嚟食過
欖菜肉碎炒飯好惹味!肉碎份量唔少!
川辣炒椰菜花就冇乜特別、不過都偏辣 🥵
下次會再為片皮鴨而嚟食過