2019-07-24 54 views
早前係上環無限極飲茶見到京香閣有有中菜buffet食, 重點係有片皮鴨今晚就約埋朋友黎食我地book左7點枱, 到達時已經人潮湧湧~店員帶位後即刻就可以出去拎野食~buffet area分兩邊, 一邊係片皮鴨另一邊係其他熱食, 雖然唔係非常大但係都企理同埋算多野食除左buffet area之外仲有張紙可以比你tick, 個d食物係即點即做然後由店員送上坐低之後店員會送上每人一份既砂窩花膠雞湯同埋原隻鮑魚花菇特色小菜個花菇勁大隻勁厚!!花膠雞湯飲落唔似有味精, 非常清甜跟住梗係即刻出去拎片皮鴨啦, 見到廚師一直係度片緊隻鴨放上碟, 客人就排隊自己夾配料同鴨, 溫馨提示每人取4件,供應亦源源不絕, 條隊去得好快基本上唔洗點排無論鴨定配菜供應都好充足鴨仲係熱又唔會太肥之後再去拎其他野食, 其中最中意既係醉蝦, 醉雞, 好入味! 特別係醉雞d肉又唔會un另外仲有水晶肴肉素菜類都好多, 有手拍青瓜, 木耳, 四季豆等等, 我就中意上湯翡翠苗當然仲要食佢即製既點心啦, ticktick紙係由件數為單位, 所以可以樣樣試一件唔怕塞飽個肚小籠包雖然皮唔係好薄但係入面都好多湯汁, 紅油抄手就香香辣辣最後
今晚就約埋朋友黎食

個花菇勁大隻勁厚!!

花膠雞湯飲落唔似有味精, 非常清甜

無論鴨定配菜供應都好充足

鴨仲係熱又唔會太肥

另外仲有水晶肴肉

最後係一系列既甜點, 樣樣都幾好味~最中意係高力豆沙, 鬆軟又香蛋味
食左兩轉~

飽到捧住個肚都仲要食多個酒釀丸子同薑汁丸子

今次係第一次食中菜buffet, 感覺唔錯! 服務方面估唔到又幾好, 樓面好落力收碟~ 價錢十分合理~ 帶屋企長輩黎食佢地實好開心
2019-07-21
Type of Meal