2015-06-21 603 views
牌面過於霸氣!係,我講嘅係佢高掛門上嘅招牌!就係呢個招牌,今晚就試佢!場內佈置簡單,座位唔多,晚市8點左右坐有8成滿人~但,落單個阿姐落單落到好急咁,態度一般⋯兩個人,叫左三個餸!差唔多喇!經驗所得⋯應該都食唔曬!因為川菜每碟嘅份量的確不會少!雖然好想叫多幾款試,但''大徙鬼''阻止左我!先嚟第一道「口水雞」例牌,雞肉算嫩滑,醬汁色濃,略嫌太油!川菜本身油我清楚,嫌太油只係想表達醬汁密度唔夠濃同稠,雞肉掛汁能力低,唔夠麻唔夠香,味道一般!但可以再試之選。第二道「炒四季豆」,好簡單嘅一道菜,幾乎去任何一間川菜管都可以食到!但⋯呢穫切底地輸了!味道超怪⋯愈想試出有乜怪⋯可惜味道只有怪⋯更怪!係豆本身太熟累事?油炸得唔夠火喉?豆已變壞?⋯太多因素,不能定奪⋯總之係難食非常!!只限今批吧?第三道「酸菜魚」,湯底只有酸,欠缺香!味覺層次感太低!魚肉可以,算新鮮!但!刀功問題?起魚起得唔夠靚,太多骨!而且骨太碎⋯唔係咁識食魚嘅朋友要注意喇!我係愛魚之人,但亦被難倒。可樂一罐15蚊⋯太貴了吧?食水有點深吧!雖然餐牌仲有好多款未試過,但回頭機會好低!沒有驚喜,普通之列,所以招牌的霸氣比實際是太過了。
牌面過於霸氣!
係,我講嘅係佢高掛門上嘅招牌!就係呢個招牌,今晚就試佢!

可樂一罐15蚊⋯太貴了吧?食水有點深吧!

酸菜魚
四季豆,臭青味,怪怪的
口水雞