2024-09-16
要同九月之星慶祝生日,主角提出任食火鍋食到飽。接埋收工就同佢嚟呢間食。樓底夠高,地方夠寬敞,出去拎食物/飲品都幾方便。安排坐窗邊卡位,可以望到街景都幾舒服。試下新品澳洲產和牛放題 ($368/位),任食任飲120分鐘。一人一湯底嘅日式紙火鍋,賣相好和式,選擇壽喜燒及鰹魚湯,一濃一淡。主廚想客人食得健康,隨餐附送有6款特色有機鮮菌 ,有D例如金耳菌,雞樅菌都未聽過,今次可以一次過試晒唔同款式菌類。趁湯底滾起前,出去拎其他火鍋配料蔬菜類就另一個位未開始手機掃碼落單前,侍應先送上每位送50g宮崎和牛一碟。無論肉色及脂肪分佈,日本和牛應該完勝。一黎就打大佬先,肉味唔算太出,但入口超嫩滑,心心眼中。 跟住澳洲M6和牛,澳洲M8和牛前胸腩,美國極佳牛小排,美國頂級封門柳等已經出場。仲有豚肉及羊肉選擇,但我地都係主打牛肉類。澳洲M6和牛切得大片D,一轉色就食得,口感鬆軟。其他牛肉都品質唔錯,絶對會令你再追加。當然唔少得海鮮類,扇貝,鮑魚仔,大墨魚仔及蜆都叫D。鮑魚仔口感彈牙,有得任食確係唔錯。仲有炸物,有我最愛嘅芝士年糕及榴槤皇炸彈,單骨鷄翼比美外面買到嘅水準,欣賞佢全部炸物都係熱辣辣。芝士年糕再要
樓底夠高,地方夠寬敞,出去拎食物/飲品都幾方便。安排坐窗邊卡位,可以望到街景都幾舒服。 試下新品澳洲產和牛 放題 ($368/位),任食任飲120分鐘。 一人一湯底嘅日式紙 火鍋,賣相好和式,選擇壽喜燒及鰹魚湯,一濃一淡。 主廚想客人食得健康,隨餐附送有6款特色有機鮮菌 ,有D例如金耳菌,雞樅菌都未聽過,今次可以一次過試晒唔同款式菌類。 趁湯底滾起前,出去拎其他 火鍋配料 蔬菜類就另一個位 未開始手機掃碼落單前, 侍應先送上每位送50g宮崎和牛一碟。無論肉色及脂肪分佈,日本和牛應該完勝。 一黎就打大佬先,肉味唔算太出,但入口超嫩滑,心心眼中。 跟住澳洲M6和牛,澳洲M8和牛前胸腩,美國極佳牛小排,美國頂級封門柳等已經出場。 仲有豚肉及羊肉選擇,但我地都係主打牛肉類。
澳洲M6和牛切得大片D,一轉色就食得,口感鬆軟。 其他牛肉都品質唔錯,絶對會令你再追加。
當然唔少得海鮮類,扇貝,鮑魚仔,大墨魚仔及蜆都叫D。 鮑魚仔口感彈牙,有得任食確係唔錯。 仲有炸物,有我最愛嘅芝士年糕及榴槤皇炸彈,單骨鷄翼比美外面買到嘅水準,欣賞佢全部炸物都係熱辣辣。芝士年糕再要黎多轉呀唔該。 除咗出去雪櫃拎罐裝飲品,酒類如啤酒,紅/白酒及清酒可以掃碼落單。嚟…..飲杯清酒先。 驚喜發現竟然有葡撻出現,仲用保溫箱保持熱度及脆度。 入口香脆,甜度適中,我地忍唔住每人食咗2個,真係絶對唔可以錯過。 指定動作留少少位食雪糕,MovenPick雪糕任食,食兩三球基本啦。 兩個鐘係可以邊食邊,傾主角滿意呢一餐。生日快樂呀……………………………..呢餐我請又點話!