2017-10-01
上星期有個舊同事打俾我問我在那裏上班,我話啱啱轉左地盤,而家係灣仔上班,我問佢灣仔有什麼出名特色嘅打邊爐,佢就問我食唔食牛,我答 超中意跟著就叫我試下依間,用牛做主題嘅餐廳門口綠色為主 好有懷舊餐廳風味店內裝修都係懷舊風格牛駝峰 肉中帶有幼筋 油香肉味比例平均牛骨髓一隻牛隻有一條 一碟已有十多隻牛 份量 這樣算不算很矜貴 口感柔軟 對人體骨骼很有益處 牛朴肉 屬於罕有系列 因為不是每隻牛都有的 肉質肥嫩微有嚼頭 脂肪雪花多而均勻 味道甘香吊龍伴 屬於罕有系列 帶點肥肉的牛脊肉條 肥而不膩 香話可口 細嚼無渣是日精選 牛腩位置高少少 油香肉味雪花比例平均 入口即溶 感覺就好似食和牛刺身一樣 如果有得單點的話 必食推介牛心椗 連著牛心的血管 雪白厚身 口感爽脆尾龍 肉味濃厚 如果喜歡食肉味濃厚的人首選616 自家製原漿啤酒 另外還有首柯打20分鐘內送到服務 如果食物還未到 免費送給客人封門柳 罕有系列 每隻牛隻有兩塊 是控制橫膈膜的肌肉 肉味係全牛之中最濃烈 帶點香甜
門口綠色為主 好有懷舊餐廳風味
店內裝修都係懷舊風格