2023-04-14
牛摩有好幾間分店,食物質素都有保正,最近新店登陸調景嶺嘅都會駅商場,我緊係要黎捧下場啦😋。90分有放題套點亦有好幾款,豚肉雞肉餐、特選美國牛肩胛餐、美國IBP牛板腱餐、美國和牛餐、極品美國牛小排餐,重有最超級靚嘅日本佐賀霜降黑毛和牛餐。自選食物區有好多選擇:蔬菜,什菌、丸類凍櫃,都有成三十幾種食材,每樣都好新鮮,最估唔到係連羽衣甘藍呢啲貴價菜都有👍🏻;凍櫃側邊就係壽司同冷盤,令我最驚喜除左有雪糕機,仲有沙冰機同爆谷添🍿😋。呢度嘅人氣別注版湯底,博多美人骨膠原啫喱雞白湯,只須加$10就可以升級享用,緊係要試下啦😋,有個公仔造型嘅啫喱凍湯好得意,慢慢溶化,就變成奶白色嘅雞白濃湯,試一啖,飲落有些小黏口,好有骨膠感。-美國極品牛小排,脂肪油花比例好均勻,入口嫩滑,牛味重;其次係牛舌都係不停追加,薄切牛舌只須係熱湯淥10秒8秒,入口非常軟嫩;黑䐁同雞肉質素都唔錯,唔食牛嘅骨朋友可以選䐁肉雞肉套餐。-羊肉片,羊羶味唔會太重,肉質軟嫩。-海鮮方面有海蝦、廣島蠔、扇貝、青口、魷魚、帆立貝、膳片全部都好新鮮,膳片同蝦滑我最鍾意,不停refill左幾次🤭。最後緊係要食埋個爆谷同雪糕啦🤭,爆谷係焦糖原味,
-羊肉片,羊羶味唔會太重,肉質軟嫩。
-海鮮方面有海蝦、廣島蠔、扇貝、青口、魷
最後緊係要食埋個爆谷同雪糕啦🤭,爆谷係焦糖原味,唔會太甜,脆度一流;雪糕可以自行添加不同嘅朱古力豆豆/棉花糖等等,好受大小朋友歡迎😋。