2018-02-18 2824 views
🍪雜錦11果曲奇禮盒▪️新年就係有藉口比自己食多d🤦🏽‍♀️睇開我就知,我勁愛食脆口嘢!由其果仁,餅乾🤤-年年食藍罐食到厭💁‍♀️推薦一盒有成11款味道嘅禮盒,份量又不會太多,一家人啱啱好😆入面我最喜愛咖啡合桃,藍莓麥皮粟米片同牛油杏仁片💕咖啡味夠香濃,食完陣啡味會殘留係口腔一陣😚而且還配搭我最愛嘅合桃增加果仁口感,一絕🤭藍莓麥皮粟米片夠健康🤩偏硬脆口感,個人偏好硬一點,所以覺得質感很不錯,而且配搭藍莓乾夠chewy。但老人家父親👨🏼就話硬左d,牙齒不好使。-牛油杏仁片係size比較迷你和薄身一點,表面粘滿杏仁碎,口感比藍莓麥皮那種更硬一點,我覺得好香口😁但媽媽表示太硬🙈其次夏威夷果仁,開心果曲奇都有混入我愛嘅nuts,但果仁陣味不夠突出,只係純粹吃到果仁不同的質感🤔🌸櫻花腰果都幾特別,有朵日本鹽漬櫻花和腰果驚喜嘅配搭,帶微咸,果仁嘅香脆。黑白芝麻和蛋黃曲奇有點失望,芝麻味不多香,蛋黃味也是😩-整體曲奇嘅牛油香足,鬆脆度都夠😛

🍪雜錦11果曲奇禮盒
▪️

入面我最喜愛咖啡合桃,藍莓麥皮粟米片同牛油杏仁片💕

但老人家父親👨🏼就話硬左d,牙齒不好使。

黑白芝麻和蛋黃曲奇有點失望,芝麻味不多香,蛋黃味也是😩
整體曲奇嘅牛油香足,鬆脆度都夠😛