牛皇星搬咗啦,搬咗去隔離幾個舖位,吳松街149號至係正確,原舖153號已經轉咗一間日本料理!!係舊舖食過,啲牛肉款式真係好多,都幾特別。今次朋友話想去,於是再去一次。新舖梗比舊舖乾淨,不過打邊爐都好難唔攪到成身味。舖位係大咗,好奇怪既係坐位無覺得闊落咗,主要都係因為老闆好識得「善用空間」。款式同以前一樣,多咗好多海鮮,但係食物水準似乎唔及舊時1. 特級肥牛:Okay啦,但係幾貴喎2. 牛粒:多咗好多肥肉,少咗牛肉鮮味3. 牛脊:唔韌,不過無咗之前入口溶化種感覺,一啲都無牛味本來啲伙計推介叫我哋食刺身,不過係火鍋店裡面食刺身都似乎幾冒險,所以都係婉拒啦!走既時候先發現好彩無叫刺身,原來佢哋會將啲食物「運過」去對面自己間同名茶餐廳(夜晚變咗打邊爐),雖然有蓋蓋住,但係好難想像係食成千蚊既舖頭都會有呢種情景出現,認真係奇景!

1. 特級肥牛:Okay啦,但係幾貴喎
2. 牛粒:多咗好多肥肉,少咗牛肉鮮味
3. 牛脊:唔韌,不過無咗之前入口溶化種感覺,一啲都無牛味

主舖
$300 (Dinner)
  • 火鍋