2016-10-20
在網上見過blogger 介紹,算是慕名而來吧,來之前是十分期待呢度嘅牛肉😋入去坐低,環境都唔錯,而且商業區晚上較靜,其實幾舒適嘅。我地有訂位所以有卡位坐,相當闊落。打開餐牌,好多牛呀😅選擇困難,想起之前睇人介紹話套餐抵食質素唔錯,就揀最貴的二人前 霜降日本和牛海鮮套餐啦。前菜的蟹肉薯蓉沙律,沒特別。跟住上左一味松葉蟹味噌甲羅燒,店員話燒到d 汁滾起就食得,等呀等,滾起後第一口,好蟹呀😍😍😍佢係蟹肉混青瓜絲,加入味噌,蟹味濃,汁少少厚身,加埋青瓜岩岩好。跟住到海鮮野菜拼盤,生蠔賣相好吸引呀,佢差不多全部海鮮都夾左牛油,好期待😳可惜食完後期待完全掃空,d 海鮮好唔新鮮,唔係霉霉地(大蝦)就係無曬味,連加埋牛油都無味,得魷魚正路d.食完海鮮後,等咗好一陣都無牛肉上🤔問侍應佢地先好似恍然大悟咁上牛,我哋除左餐跟既和牛,仲加左一口牛一碟。老實講,我本身以為a la carte 的牛會好味d 靚d, 但竟然好失望,一口牛又肥又un, 食落有筋😞反而跟餐的和牛幾唔錯,薄切得剛好,好容易燒仍十分juicy, 食完有唔夠喉既感覺!最後的石鍋飯不提也罷,好濕,唔好食。埋單時,舉了好耐手,眼前兩位侍應眼都
打開餐牌,好多牛呀😅選擇困難,想起之前睇人介紹話套餐抵食質素唔錯,就揀最貴的二人前 霜降日本和牛海鮮套餐啦。 前菜的蟹肉薯蓉沙律,沒特別。 跟住上左一味松葉蟹味噌甲羅燒,店員話燒到d 汁滾起就食得,等呀等,滾起後第一口,好蟹呀😍😍😍佢係蟹肉混青瓜絲,加入味噌,蟹味濃,汁少少厚身,加埋青瓜岩岩好。 跟住到海鮮野菜拼盤,生蠔賣相好吸引呀,佢差不多全部海鮮都夾左牛油,好期待😳 可惜食完後期待完全掃空,d 海鮮好唔新鮮,唔係霉霉地(大蝦)就係無曬味,連加埋牛油都無味,得魷魚正路d.
反而跟餐的和牛幾唔錯,薄切得剛好,好容易燒仍十分juicy, 食完有唔夠喉既感覺! 最後的石鍋飯不提也罷,好濕,唔好食。
埋單時,舉了好耐手,眼前兩位侍應眼都只係叮住手機😟就算唔爆場都要不時留意嘛
總結,海鮮絕對係伏,牛就唔錯😋