2021-11-13
瑞生尖沙咀酒店新開左火鍋店啊🥘天氣又凍凍地,緊係去試下新野兼暖暖身🥰依度服務一流,食物都好高質呢😍為食餐單: 松茸雞翅冬瓜魚鍋🥘 $368上枱個鍋勁靚,見到冬瓜面頭滿滿雞翅蓋住雞肉,仲有4大隻冬菇做點綴😍職員話依個鍋有次序咁放材料落湯度煲,由職員親手將菇、雞翅、雞肉放入湯底中,煲20分鐘,然後職員會再過黎將冬瓜一舊一舊切開,淨係服務細心已經100分💯魚湯好香濃美味,雞肉浸左魚湯後好鮮味肉質又正🥰雞翅一條條好滑好爽😋菇煲完仲係好香鮮菇味呢🥰冬瓜煲到淋淋地再吸收魚湯精華一流🤤招牌牛肉拼盤🥩 $388~(中)牛肉拼盤好精美,有本地牛肉、安格斯、牛脷、牛胸爽、牛心掟、牛柳粒🥰牛肉樣樣都好濃香牛肉味,肉質好好,非常新鮮😋我最仲意食牛心掟,係出面既火鍋店好少見,厚身雪白,食落好爽脆,好好味呢🤤自家製黑松露蟹肉餃🦀 $68(半份)大大隻餃子好香黑松露味,食落餡料好足,食到蟹味鮮味又有黑松露香,食完仲係滿口香味呢🥰極茜蝦餃🥬 $48(半份)喜歡芫茜既我就叫左依隻蝦餃試下🤤滿滿茜味仲有蝦肉餡,兩樣結合既味道好夾好好味呢😋
為食餐單:
松茸雞翅冬瓜魚鍋🥘 $368
招牌牛肉拼盤🥩 $388~(中)
自家製黑松露蟹肉餃🦀 $68(半份)
極茜蝦餃🥬 $48(半份)