2018-10-06
對上一次都食韓國菜都超過一個月,今次特登約舊同事食韓燒,慢慢燒慢慢傾計,呢度格局其實不太韓~但坐得幾舒服!同事話聽豬太郎推薦,佢幾多都食得落lol當然唔客氣,每類都叫啲黎試啦~韓燒!梗係要牛行先喇!#韓式梨汁牛五花 $115牛五花紋理清晰,油脂分布均勻,一燒就聞到好香牛味,牛肉索曬啲梨汁,所以有甜甜梨味,味道都幾特別,一開始見到咁大盤以為會食唔曬~但我地試過一次幾塊一齊燒好似鐵板燒咁然後一次過食,超好食!!好飽~唔經唔覺食曬lol#韓式水冷麵$75烤肉飽肚必備~~用左呢個容器令麵可以長期keep住冰冷,真係好貼心!而且D麵有好高彈性同埋有好多新鮮青瓜絲,夠晒好爽口!不過記得一上台最好先攪拌好,如果唔係之後分黎食會麻煩啲~#炸芝士卷 $56抵食之選!!麵包多士外層令芝士卷更脆口,裡面嘅芝士好濃味但唔會過咸,同用來裝飾嘅士多啤梨汁一齊食比想像中夾!雖然係炸,,但唔會油淋淋~食幾件都無問題啊!#蔬菜拼盤$88蔬菜拼盤嘅蔬菜份量都幾多,一盤有4款蔬菜2個人食剛好平均份!啲菜仲切得幾厚幾大塊㖭~朋友最愛茄子,燒完好多汁!#三色五花肉 $130五花肉燒前醃料同燒完點嘅醬汁係一樣,所以三式配返三款醬
#韓式梨汁牛五花 $115
#韓式水冷麵$75
#炸芝士卷 $56
#蔬菜拼盤$88
#三色五花肉 $130
五花肉燒前醃料同燒完點嘅醬汁係一樣,所以三式配返三款醬料~有薑嘅蘋果同菠蘿調料最特別,燒嘅途中已經飄出香味,其實燒好就咁食都已經好好味~加上五花肉油脂均勻,口感不錯,人多可以encore!
#八爪魚 $65
八爪魚腳條條都好粗,燒熟之後更加漲,咬落非常彈牙仲好有鮮味一啲都唔腥~就算唔點醬就咁食都好正!!