2015-08-08
好耐無食過茶木了,今日係旺角唔知食乜好,經過瓊華見到茶木,一於上去試下其它野食。。上到去人9乜人,好快入得去坐。兩個人被安排在小桌子吃。。。由於夜晚早食飯,所以只叫了一杯薰衣草,一碗辣味牛肉麵。一個奶油酥吐司.最先來的是飲品,薰衣草奶茶$29,覺得同平日珍珠奶茶味道差唔多,茶味唔夠,奶味過夤,珍珠倒幾煙韌,帶甜微甜不俗。Teawood香辣牛肉麵:$66麵條份量唔多,也煮得未夠淋。牛肉反為有驚喜,鬆化加香濃牛肉味。牛筋得一件。炆淋些更好。配料的紅蘿白頭,白蘿蔔清甜可口。湯底雖說辣,可我這不吃 辣的人也接受到,相信嗜辣的人會失望啦!奶油酥吐司:$32,只可說味道平平無奇,唔算好食,我覺得如果有果jam或奶類比較好些。本人唔太喜歡吃太乾食物啦!另外雖然脆,但唔夠熱....總結:牛肉麵仍然美味,66元絕對吃得過。其餘2樣下次唔會叫了服務:都無乜只係執下碟。環境:舒適,絕對適合 hea。90分鐘2人足夠.冷氣稍大,宜穿外套
由於夜晚早食飯,所以只叫了一杯薰衣草,一碗辣味牛肉麵。一個奶油酥吐司. 最先來的是飲品,薰衣草奶茶$29,覺得同平日珍珠奶茶味道差唔多,茶味唔夠,奶味過夤,珍珠倒幾煙韌,帶甜微甜不俗。 Teawood香辣牛肉麵:$66麵條份量唔多,也煮得未夠淋。牛肉反為有驚喜,鬆化加香濃牛肉味。牛筋得一件。炆淋些更好。配料的紅蘿白頭,白蘿蔔清甜可口。湯底雖說辣,可我這不吃 辣的人也接受到,相信嗜辣的人會失望啦! 奶油酥吐司:$32,只可說味道平平無奇,唔算好食,我覺得如果有果jam或奶類比較好些。本人唔太喜歡吃太乾食物啦!另外雖然脆,但唔夠熱....
服務:都無乜只係執下碟。