2019-04-29
平時都好少黎上環,今日同女女接爸爸放工,囡囡想食麵,就近入左黎。而且佢應該見到門口的公仔。店舖環境,很乾淨,企理,沒有不開胃的感覺。再看餐單,嘩!咁貴,$55。3餸+熱飲。再看看,有豬軟骨、牛腩條、金錢肚、黑松露雞肉水餃,都抵。當然,如果你叫蘿蔔、粟米、魯水蛋,咁梗係唔抵啦。我:牛腩條、黑松露餃、豬紅 幼麵腩條入味,都很大舊,有2條黑松露餃,入口已嘗到黑松露的味道,不是假貨。餃皮不厚不糊。豬紅,都係食開的味道,太耐無吃了。唐生菜🥬:$20 碟,我覺得有點貴。寧可$15 細小小,點菜時都化算一些。醉雞翼:好味,如果酒香味再濃一些更好。如果雪凍仲好。可以考慮下整白雲雞翼、白雲豬手爸爸:揀得岩Combo 麵餐大碗,都好飽。咖哩魚旦,有陳皮味,正!牛肋條、豬大腸都好yummy。妹妹:紅腸都好厚,等於出面的2件。205 辣醬: 真係好辣,但好香口,食得辣的不要錯過。
店舖環境,很乾淨,企理,沒有不開胃的感覺。
我:牛腩條、黑松露餃、豬紅 幼麵
腩條入味,都很大舊,有2條
黑松露餃,入口已嘗到黑松露的味道,不是假貨。餃皮不厚不糊。
豬紅,都係食開的味道,太耐無吃了。
爸爸:揀得岩Combo 麵餐
妹妹:紅腸都好厚,等於出面的2件。
205 辣醬: 真係好辣,但好香口,食得辣的不要錯過。
Other Info. :
在上環是個不錯選擇