2023-08-06 108 views
星期日倆口子又去九龍搵食,今次嚟到偉業街一間台式小館👫地理位置比較方便牛頭角上班族,想打卡可以坐門口梳化位或者室外📸我哋叫咗1飯1麵,仲有小食、甜品同台式特飲自選雙拼套餐 🍜(花枝丸+濃湯餃子+台灣麵+特濃蕃茄湯)蕃茄湯底非常濃郁🍅🍅🍅推介花枝丸,爽滑彈牙🦷麵底仲可以選刀削麵/米線,湯底亦有四款選擇,下次會試埋純牛骨湯🌟古法冬瓜鴨腿湯飯🍚大熱天時食個冬瓜湯飯,消暑解渴😎原隻鴨腿加埋冬瓜湯,大大碗落足料超級抵食香炸甜不辣 & 🌟夜市炸雞 (小食)如果要二選一,我會揀炸雞🐔肉質嫰滑多汁,外面炸到脆卜卜,差啲想自己食哂兩件紅豆 & 黑糖花生麻糬 (甜品)🍡兩個好食,煙韌得嚟又唔會太甜😋如果想打卡就一定要叫黑糖花生麻糬玫瑰🌹泡泡浴 & 芝士奶蓋紫薯鮮奶 (台式特飲)玫瑰泡泡浴🛁好有趣,適逢Barbie熱潮再加埋嗰日著咗粉紅色衫,襯埋一齊啱啱好💕芝士奶蓋紫薯鮮奶無糖甜度啱啱好,紫薯味夠濃郁
星期日倆口子又去九龍搵食,今次嚟到偉業街一間台式小館👫
我哋叫咗1飯1麵,仲有小食、甜品同台式特飲

自選雙拼套餐 🍜
(花枝丸+濃湯餃子+台灣麵+特濃蕃茄湯)
蕃茄湯底非常濃郁🍅🍅🍅

🌟古法冬瓜鴨腿湯飯🍚

香炸甜不辣 & 🌟夜市炸雞 (小食)

紅豆 & 黑糖花生麻糬 (甜品)🍡

玫瑰🌹泡泡浴 & 芝士奶蓋紫薯鮮奶 (台式特飲)
冬瓜鴨腿湯飯
蕃茄濃湯台灣麵
夜市炸雞
玫瑰泡泡浴
2023-07-30
$180 (Lunch)
冬瓜鴨腿湯飯
蕃茄濃湯台灣麵