2023-06-25 75 views
牛頭角越來越多新的商業大廈,人多了在那邊工作,餐廳配套當然也是必然。 今天去牛頭角見新客人,見完後梗係要醫肚。 客人介紹我和我老細去大業街一間上樓餐廳<薑媽>,佢話好値得試!上到餐廳門口,見到好full,我們都要等一陣才能入座!😁餐廳裝修以日式木系為主題,清雅舒適!👍入座後,店員好有禮貌地介紹他們的特色食物和飲品給我們!服務態度非常好!👍👍💢芒果燈籠鬼椒炸蝦堡配薯條 $138(可+$18加餐湯或沙律)這是手作漢堡,所有饀料都是自家制……包括中間的大蝦堡😋, 炸到脆卜卜,一咬落去蝦餅好 juicy 蝦肉十足,鮮味無比。再配上沙律菜、芒果芫茜椰菜沙律、牧場沙律醬和芒果燈籠鬼椒醬。食到芒果和燈籠鬼椒的甜香帶少少辣味,好有層次感😋😋中間蝦餅好厚好juicy💢一汁三菜定食- 韓式安東燉鷄 $122/set所謂一汁三菜定食是1個湯+三個餸菜(1主菜,1副菜+漬物1份)餐廳共有4個主菜,8個副菜供選擇。 我選擇了韓式安東燉雞和黃金蟹肉忌廉餅。 韓式燉鷄,鷄肉好入味,肉質好焾身好滑。還有韓國粉絲墊底,粉絲索哂啲汁,配白飯好正!😋😋😋黃金蟹肉忌廉餅,炸到金黃酥脆,蟹肉配上忌廉汁,外炸

上到餐廳門口,見到好full,我們都要等一陣才能入座!😁

餐廳裝修以日式木系為主題,清雅舒適!👍

中間蝦餅好厚好juicy

💢一汁三菜定食- 韓式安東燉鷄 $122/set

餐廳共有4個主菜,8個副菜供選擇。

我選擇了韓式安東燉雞和黃金蟹肉忌廉餅。

黃金蟹肉忌廉餅,炸到金黃酥脆,蟹肉配上忌廉汁,外炸內軟!👍👍👍

最後一定要介紹一下特飲!超級正😚😚

💢維也納鮮忌廉咖啡 $21

買相好得,香濃咖啡配上滑滑忌廉,喝一口感覺絲滑無比,咖啡味濃郁,好好飲!這款咖啡也可當作飯後甜品, perfect!😋👍😋😍

💢 蝶豆花檸檬特飲$16
一睇買相都已經夠吸引,味道酸酸甜甜,甜度適中。買相和味道一樣掂!👍👍

2023-06-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 芒果燈籠鬼椒炸蝦堡
  • 維也納鮮忌廉咖啡