2023-08-23 51 views
同朋友去咗旺角Shopping,夜晚朋友話帶我去食好嘢,呢間叫肉浦團火鍋放題全港祇得一間。 鄰近旺角港鐵站 ,步行只需幾分鐘!呢度係用QR Code落單,見到Menu有好多款湯底,我就點咗清酒味噌卜卜蜆湯,當然唔少得瓶清酒,可跟個人口味加落湯底入面,唔夠仲可問店員拎嫁! 今次揀咗M5M8和牛Set任食放題!澳洲M5M8和牛: 薄切牛味濃,肉質嫩滑 ,彈牙有咬感!牛鍵肉: 牛小腿上的肌肉,肉纖維豐富,純粹瘦肉,口感實淨!封門柳: 部位刁鑽而稀少,肉質柔軟牛味濃!牛頸脊: 牛頸部位的肉,經常活動的部位,肉的纖維較多 ,有咬口!自助區有炸物,炸魚皮, 響鈴 ,菜,菇,丸…全部任食!仲有飲品任飲!魚皮: 薄而大片,夠脆!菠菜: 唔係間間放題都有嘅貴價菜,菜夠鮮嫰!貢丸: 入面鎖住肉汁,彈牙好味!南瓜飽: 內裡佈滿南瓜蓉,甜甜地味道夠特別!仲有越南虎蝦,北吉廣島蠔,石斑魚片,蝦肉實淨,蠔夠鮮味,石斑魚唔腥!最後仲有雪櫃及抹茶芝士餅做甜品(2選1)。

澳洲M5M8和牛: 薄切牛味濃,肉質嫩滑 ,彈牙有咬感!
牛鍵肉: 牛小腿上的肌肉,肉纖維豐富,純粹瘦肉,口感實淨!
封門柳: 部位刁鑽而稀少,肉質柔軟牛味濃!

自助區有炸物,炸魚皮, 響鈴 ,菜,菇,丸…全部任食!
仲有飲品任飲!
魚皮: 薄而大片,夠脆!
菠菜: 唔係間間放題都有嘅貴價菜,菜夠鮮嫰!
貢丸: 入面鎖住肉汁,彈牙好味!
南瓜飽: 內裡佈滿南瓜蓉,甜甜地味道夠特別!

最後仲有雪櫃及抹茶芝士餅做甜品(2選1)。

• 牛頸脊
  • 越南虎蝦