2022-09-21 1107 views
放假喺荃灣睇完早場明日戰記,便行過隔離海之戀,試吓想食好耐既Feather & Bone( *´ ³`)ノ /🌟牛扒三文治𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 𝕊𝕒𝕟𝕕𝕨𝕚𝕔𝕙 $𝟙𝟠𝟠為了這份三文治而來,不過香烤法式麵包的口感與我上像中有點出入|˙꒳˙)它擁有法包的外型,入口卻似豬柳強的English muffin,比較淋身,略嫌皮唔夠脆,不過也可以𖤐ˊ˗牛後腿扒雖然是比較瘦的部位,但食落都唔怕靭,充滿肉汁又有牛味!配上輕煎菠菜、焦糖洋蔥和辣根蛋黃醬,非常美味😋女侍應還細心地問道要否share,體貼地預先為我們切半,值得加分(⁎˃ᴗ˂⁎)♡⤴︎⤴︎/🌟經典牛扒配薯條 𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 & ℂ𝕙𝕚𝕡𝕤 $𝟚𝟡𝟠250g的草飼肉眼,選了三成熟的來到也很不錯(ㅅˊᵕˋ*)♡ 牛扒有我喜歡的焦香,脂肪豐腴,肉質非常軟腍、香甜,而且不會有筋!不用沾醬口腔也充滿牛味了🥰不過,它們的醬汁也很好吃,是另一種風味~ෆ粗身薯條香脆且皮薄,內裡軟熟的薯仔,真係好邪惡啊∑︎(°口°๑)❣︎❣︎❣︎ 帶少少鹽吊味,如果唔係火山爆發的痘痘,真係會食多幾條!/另外,進入餐廳前會經過它們的雜貨店,可以在counter選牛扒再請廚房烹調,下次也想試試這種食法!

🌟牛扒三文治
𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 𝕊𝕒𝕟𝕕𝕨𝕚𝕔𝕙 $𝟙𝟠𝟠
🌟經典牛扒配薯條
𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 & ℂ𝕙𝕚𝕡𝕤 $𝟚𝟡𝟠
另外,進入餐廳前會經過它們的雜貨店,可以在counter選牛扒再請廚房烹調,下次也想試試這種食法!餐廳還有戶外的位置,天氣涼一點也想帶狗狗一起用膳呢💕