2019-10-10 21 views
今日難得收早諗住食個early dinner 先返屋企。突然醒起朋友之前介紹過一間食吉列牛既餐廳,身為牛魔王🐮既我就諗住黎一試啦!「琥酌」位於海防道中達大廈,由尖沙咀站A出口行過黎都只係10分鐘到。餐廳環境怖置甚有日本居酒屋感覺,周圍放有清酒梅酒等等既酒瓶作裝飾。黎得「琥酌」就梗係要嗌佢地既主打❣️吉列牛啦,淨係吉列牛都有好幾款選擇,我地就揀左入門版「頂級安格斯牛吉列御膳」。黎哩到食吉列牛係有得玩又有得食嫁,吉列牛上台時大約3成熟到,店員隨即會為你送上一個熱陶盤,大約每面煎10秒到7成熟到就可以食啦(當然你想食全熟既都得,自由選擇),每片牛肉唔會過熟,當你一口咬落去d 肉汁四溢😋😋好幸福滿足呀😊🥰牛魔王又點會只滿足於一客吉列牛呢😏我地另外又叫左個「和牛涮涮鍋」同「琥酌吉列盛合」❤️❤️「和牛涮涮鍋」其實係為食妹最愛既壽喜燒鍋,日式甜醬油湯底同和牛簡直係絕配,牛肉同其他配菜用料絕不欺場,兩個人一齊share就啱啱好啦!❣️另一個為食妹最愛既係「吉列盛合」入面既吉列和牛薯餅,外脆內軟既和牛薯餅好夠份量,吉列🦐同蠔都不錯吃,加埋個個特製汁醬(味道就似大阪燒個醬)就💯👍🏻下次可以再叫多d人一齊黎叫多幾

牛魔王又點會只滿足於一客吉列牛呢😏我地另外又叫左個「和牛涮涮鍋」同「琥酌吉列盛合」❤️❤️「和牛涮涮鍋」其實係為食妹最愛既壽喜燒鍋,日式甜醬油湯底同和牛簡直係絕配,牛肉同其他配菜用料絕不欺場,兩個人一齊share就啱啱好啦!❣️另一個為食妹最愛既係「吉列盛合」入面既吉列和牛薯餅,外脆內軟既和牛薯餅好夠份量,吉列🦐同蠔都不錯吃,加埋個個特製汁醬(味道就似大阪燒個醬)就💯👍🏻下次可以再叫多d人一齊黎叫多幾樣野食啦😆

• 安格斯牛吉列御膳