2024-11-05
牡羊少年咖啡館價錢: $428/ +$48服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.4/5-牡羊少年係將軍澳選址左新地方重開了!就係the lohas。平日晚上都幾多人食。餐廳供應套餐,比散叫更抵食。-✅✅紫蘇香蒜蔥鹽醬烤雞排。呢個係最好食的!個皮半煎炸到脆脆,啖啖肉而肉質好嫩,鹽蔥好惹味。-✅白酒香蒜大蜆意大利粉。呢個好港式意粉但味道好正常🤣 夠🧄味而唔會太乾,都濕潤。蜆肉新鮮冇沙,夠飽滿。-✅紅酒伴牛面肉伴薯蓉。呢個牛面肉雖然樣貌一般,但已經燉到好軟腍,仲起晒膠質😋肉質唔會一絲絲好似食湯渣咁👍🏻同埋唔臊!薯蓉就一般般。-🆗特濃半熟芝士撻。撻皮有牛油香,夠脆,係曲奇皮,但唔係好鬆化的。入面的芝士餡小小流質,做到流心的效果🤔味道係酸酸地個d cheese味。-✅旭日/ 芒果奶酪。用🥕、🍍、🍊做成的蔬果汁幾好飲,唔會好大紅蘿蔔味道,其他水果蓋到。感覺係好原材料新鮮的果汁,無加糖/溝水。 芒果奶酪的味道都好天然,酸酸maymay🥭-整體都ok,唯獨係甜品要等超級耐🥱 如果可以留意下食客的進度再準備就更好了。同埋都建議甜品可以選擇雪糕,感覺性價比會高d!
價錢: $428/ +$48
服務🍴: 3.7/5